Gurmanske skrivnosti

Prehrana vašega dragega razkriva zanimive drobtinice o njegovem značaju.

28. 3. 2002

Nekateri so za vroče. Na splošno velja, da je moški, ki stavi na pikantno hrano, avanturist, ki se ne boji novih izkušenj. Ljudje, ki ne morejo brez močno začinjene hrane, imajo pogosto slabši občutek za vonj, zato potrebujejo dodatno stimulacijo s pikantno hrano in tudi sicer v življenju.

Sadni užitki. Tip, ki se predaja užitkom mehkih sadežev, na primer grozdju, bananam in avokadu, je na splošno dominantnejši od grizljajočega nasprotnika, ki ljubi hrustljavo sadje in zelenjavo, na primer jabolka in korenje. Slednji je po vsej verjetnosti introvertiran in občutljiv, saj ljudje, ki po naravi niso agresivni, negativna čustva raje usmerjajo v hrano.

Mesojedec. Ljubitelj sočnih zrezkov in obilnih porcij je tradicionalist preprostega značaja. Po vsej verjetnosti daje pri hrani in v življenju prednost količini pred kakovostjo.

Kaj delajo tipi, kadar "žurajo" v moški družbi?

Če kdaj čutite kanček ljubosumja, kadar se vaš dragi odpravi na ponočevanje s svojimi moškimi kolegi, naj vas pomirim: nimate se česa bati. Pravzaprav so naša druženja precej bedna, čeprav nam brez njih ne bi bilo živeti. Zakaj?!

Šlo naj bi za testosteronsko obarvano razgrajanje, zalito z obilnimi količinami alkohola: če nam vsakič znova ne uspe prekoračiti novih meja neumnega vedenja in splošnega razgrajanja, smo sveto prepričani, da se vse bolj približujemo domu upokojencev. Zadeva bolj ali manj poteka tako, da se dobimo v lokalu, žulimo pivo in drug drugemu solimo pamet o vsem mogočem.

Vendar pa od nas nikakor ne zahtevajte, da se tem večerom odpovemo. Navsezadnje se kljub vsemu vedno znova veselimo svojih praznih moških pogovorov in – priznam! – ljubosumne iskrice v vaših očeh. Duško, Cosmo vohun

Tanja Rudolf

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri