Gregor Potrebuješ: Najbolj seksi Slovenec leta 2016 (po našem izboru)

Devetnajstletni kavalir Gregor Potrebuješ je minuli mesec prevzel mesto cosmo mistra. Sočasno s finalom Mistra Slovenije je fanta pestila tudi matura, na katero je zaradi tekmovanja skoraj pozabil. Sveže pečeni mister se jeseni iz Trebnjega seli v Ljubljano na študij agronomije.

Gregor Potrebuješ: Najbolj seksi Slovenec leta 2016 (po našem izboru) (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
17. 8. 2016

Si imel kakšno napoved o tem, kdo bo zmagal?

Sem, ampak je šlo vse v nasprotno smer, kot sem predvidel.

Zakaj si se prijavil?

Bil sem rokometaš, ampak sem si nedavno izpahnil ramo in natrgal mišice, potem pa zaradi svoje trme nisem hotel k zdravniku. Ker nisem mogel trenirati, sem imel več časa in sem se zato prijavil na Mistra, kar je bila super priložnost za nekaj novega.

Zelo rad preizkušam nove stvari. Karkoli, samo da si lahko na koncu dneva narišem kljukico. Pred tem mi niti na kraj pameti ni padlo, da bi se nekoč podal v svet modelinga.

Imaš seznam stvari, ki bi si jih želel v življenju narediti?

Imam neko knjižico, v katero zapisujem svoje cilje. Zapisujem si tudi, kako postati boljši človek, in napake, ki jih delam. Rad si vse zabeležim. Spomine sprav­ljam v posebno skrinjo. Pri meni mora biti vse popredalčkano. Moja soba, na primer, mora biti vedno čista. Ne morem iz sobe, preden ne pospravim postelje.

S kom si se med tekmovanjem najbolj razumel?

Že od prej sem poznal Vasjo, ker sva včasih v nasprotnih ekipah igrala rokomet. S Klemnom sva se v Ljubljano skupaj vozila z Dolenjske in se tako še bolj zbližala. Najbolj pa smo se povezali na vikendu v Kranjski Gori. Tudi organizatorji so rekli, da že dolgo niso videli tako zbližane skupine mistrov. Vsi smo vsem privoščili zmago.

Imaš vzornika?

Mohamed Ali mi je bil velik vzornik, čeprav je nedavno preminul. Bil je zelo velik človek, ne samo kot športnik, ampak kot celovita oseba. Pa Eminem. Ko vidiš njihovo zgodbo, ugotoviš, kako lahko ti je v življenju.

Kaj delaš v prostem času?

Veliko videov na YouTubu pogledam. Obožujem serijo Epic Rap Battles of History. Drugače pa pred računalnikom preživim res malo časa. Veliko raje grem samo malo ven in se sprehajam.

Kako bi opisal svoj stil?

Do devetega razreda ga sploh nisem imel. Karkoli sem oblekel, sem v enem mesecu prerasel. Imam 189 centimetrov, kar je ravno zadnja meja za modela. Optimalna višina je med 185 in 190 centimetri. Zelo težko se zredim. Že dolgo časa pijem samo vodo, nobenih drugih pijač. Se navadiš, čeprav je najprej težko.

Kako si spoznal svojo punco?

Ne maram biti sam, nisem tiste vrste fant, ki gre ven in je z desetimi, ampak imam rajši eno resno. Na začetku je bilo zapleteno, ker sem se družil še z eno punco in sem po popolnem naključju izpadel kot največji ženskar.

Jaz sem mislil, da sva prijatelja, izpadlo je pa, kot da imam dve punci. Dolgo časa mi je zamerila, nekega dne mi je poslala snap in od tistega dne se neprestano pogovarjava. Na festivalu Švic sva se prvič poljubila in od takrat naprej sva skupaj.

Kakšen nasvet bi dal naslednji generaciji mistrov?

Čim več se pogovarjajte, bodite komunikativni, preizkušajte družbena omrežja in medije, ker je bil to letos res velik plus. Pa ne prehitro misliti, da si zmagal, ker si videti dobro, saj je pol zmage v osebnosti.

Besedilo: Anamarija Lukovac

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri