Dragi, na zdravje!

Že naše babice so rade rekle: če bi moški morali roditi, bi na Zemlji spet lomastili dinozavri. Pa niti ne gre za porodne bolečine, gre za tisto katastrofo svetovnih razsežnosti, ko ga malo popraska v grlu!

Ve se, da moški slabo prenašajo bolezen in bolečine na splošno. (foto: Tamara Schlesinger) Tamara Schlesinger
11. 3. 2010

Hipohonder

Dvakrat je kihnil in že je sveto prepričan, da gre za svinjsko gripo tipa B. Globoko vdihni: tvoj fant potrebuje samo nekaj pozornosti. Pretvarjaj se, da razumeš, kako zelo resno je, nato pa predlagaj, da bi bilo najbolje, da pokličeta reševalca. Hip hip hip, strašni trik! Se ti ne zdi, da se mu je vrnila barva v lica? Vsaj tako zelo kot bolezni se tvoj dragi boji tudi zdravnikov.

Negativec

Ko nanese na bolezenske znake, postane neznosen. Navaden kašelj iz njega potegne najslabše osebnostne lastnosti. Ve, da ne bo umrl, se pa lahko z izgovorom posveti svoji ljubi dejavnosti: jamranju. Če ga imaš rada, boš k odpravljanju te njegove hibe pristopila skrajno potrpežljivo. Vročina mu daje pravico, da na okolico stresa slabo voljo. Kuhaj mu juhice, ne sprejmi pa njegovega znašanja nad tabo, in počasi se bo unesel.

Bolan sem, torej sem

Ta je pa res bolan, a ne zaupa ne zdravniku ne zdravilu ne tebi, ki si se rodila z naravnimi zdravilskimi sposobnostmi. Ima dolgoletne težave s sinusi, a ga za vse na svetu ne boš spravila k zdravniku. Njegova težava vama je uničila nešteto vikendov, on pa še kar čaka na boljše čase. Morda je čas za ultimat: jaz ali bolezen!


Alja Maček

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri