Dopust? Ne, hvala!

Britanski Daily Mail je objavil študijo, ki kaže, da bi mnogi moški – raje kot dopust s svojo ženo ali dekletom – izbrali službo.

6. 1. 2011

Vir največjega stresa okoli skupnega dopusta naj bi bila organizacija prostega časa, zato to nalogo moški tako radi prepuščajo svojim partnerkam. Žal so kasneje ravno oni tisti, ki se najbolj pritožujejo nad ‘tako’ urejenim dopustniškim urnikom, pogosto pa se tudi ‘neizmerno’ dolgočasijo.

‘Idealno’ za soočanja!

Po drugi strani pa je problem tudi pri ženskah, saj te pogosto vidijo skupni dopust kot možnost, da si s partnerjem prideta na čisto z nakopičenimi nezadovoljstvi, ki so se (po njihovem mnenju) čez leto nabrale v njunem razmerju. Na ‘počitnicah’ zato slej ko prej pride do prepirov, moški pa v takšnih trenutkih pogosto izustijo svoj slavni:

“Bolje bi bilo, če bi ostal v pisarni!”

Raziskava je tako pokazala, da vendarle ne gre zgolj za stavek, ki bi bil izrečen zgolj v efektu, temveč je dejanska resnica.

Bolj naporne kot šefi?

Kar 58 odstotkov moških je povedalo, da svoj čas raje preživlja na delu kot doma, medtem ko jih 42 odstotkov meni, da je nivo stresa, ki so mu izpostavljeni zaradi zahtev njihovih nadrejenih, enak nivoju stresa, ki so ga deležni s strani svojih partnerk.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri