Detektivska odprava na Mars

Pod drobnogled smo vzele ta neverjetna bitja, ki so obsedena s pornografijo, a verjamejo v ljubezen na prvi pogled, zbrale nove podatke, jih združile s splošno znanimi in se končno nehale čuditi. Tu je model 69 korakov odvajanja od moških. Šala, šala, zdaj jih imamo še raje.

27. 12. 2007

1.

Če kakšna stvar na svetu drži, potem je to dejstvo, da je moških v izobilju. Na vsako dvajsetletnico namreč pride 1,2 dvajsetletnika (ali 120 fantičkov na 100 punc).

2. Če si bolj živahna, te bodo prej opazili (kar v praksi pomeni, da te bo prej opazil, če se boš vrtela po plesišču ali tekla za avtobusom). Ta moška afiniteta do premikajočih tarč izvira še iz pradavnine: že takrat so moški s koničastimi predmeti ciljali v vse, kar se je premikalo pred njimi.

3. Oglej si njegove roke: če je prstanec daljši od kazalca, si stopila na testosteronsko mino (kar pomeni, da se bodo v postelji kresale iskre).

4. 90 % fantov do petindvajsetega leta bi raje hodilo z nekaj let starejšo žensko.

5. 90 % tridesetletnikov bi najraje hodilo s sovrstnico.

6. Večina štiridesetletnikov sanja o pol mlajši ljubimki.

7. 30 % fantov ima v spominu mobilnega telefona telefonske številke vseh bivših deklet in tako bodi (do konca živih dni). To jim daje samozavest.

8. Ženske privlačijo moški v uniformah, a tudi moške izmed vseh žensk najbolj privlačijo stevardese in medicinske sestre.

9. V prisotnosti privlačnega primerka ženskega spola bodo njihove roke hitro zašle v hlačne žepe in narahlo stisnile ‘premoženje’, da bi bilo videti večje (to je delo, ki ga namesto nas opravi čudežni modrček).

10. Večini fantov je bolj pomembno, da ima dekle lep obraz kot popolno postavo.

11. Le eden od štirih fantov te bo zares poklical, če mu boš dala svojo številko. Trije jo bodo shranili za hude čase.

12. Večini se zdi najprimernejši seks na petem zmenku, čeprav bi jim godil že na prvem (a bi te imeli – hinavčki – za lahko).

13. Bolj jih privlačijo punce, ki se z njimi ne strinjajo vsem. Če samo kimaš, sklepajo, da boš ustregla vsakemu, ki bo prišel mimo.

14. Za večino fantov je nekaj nezaslišamega, če si imela pred njimi več kot 10 partnerjev.

15. Najbolj bi jim bilo všeč, če bi bili tvoji prvi.

16. Če jim je bilo na zmenku všeč in je bilo čutiti kemijo, te vseeno ne bodo poklicali prej kot v treh dneh.

17. Več kot polovica obožuje, da v postelji prevzameš pobudo.

18. Če si lepotec, s katerim si se spogledala v baru, zaveže kravato, potegne gor nogavice in hlače ali si popravi čepico (znaki, ki poudarijo njegovo moškost), to pomeni, da se ti bo zdaj zdaj približal.

19. Večina fantov bo še enkrat povabila na zmenek dekle, ki se rado smeji.

20. Če želiš, da se bo na prvem zmenku zares sprostil, ne govori o čustvih, ampak dejstvih. To v praksi pomeni, da o novem stanovanju razlagaš s tehničnega vidika (arhitektura, notranja oprema, gretje, TV ...) in ne govoriš o izganjanju negativnih energij iz prostora ali stresu glede kredita.

21. Bolj možat je videti (izrazita čeljust, poraščenost), več je možnosti, da ni najbolj zvest, saj mu nagaja testosteron.

22. Bi rada z njim preživela čim več časa? Ne povabi ga na biljard, ampak na smučanje ali izlet z gorskim kolesom.

23. Ni se ti treba sleči, da bi mislil, da ga osvajaš: prepričan je, da z njim flirtaš, že če ga vprašaš za pot.

24. 50 % fantov se bo o vprašanju, ali naj se videva s tabo ali ne, posvetovalo s svojimi prijatelji.

25. Ni jim všeč, če po telefonu govoriš več kot deset minut (če le nimata telefonskega seksa).

26. Prepričani so, da obrazne gube poudarijo značaj (zato jih samo peščica uporablja kremice).

27. Veliko svečk in rož v njegovem stanovanju pomeni, da bi te rad spravil v posteljo, čeprav trdi nasprotno. Druga možnost je, da je vso to ‘navlako’ v stanovanju pustila njegova bivša.

28. Če te tvoj moški prijatelj v petek zvečer povabi na drink, je do tebe verjetno začutil nekaj več od prijateljstva. Če se pojavi na tvojih vratih in ima nov parfum, si lahko v to stoodstotno prepričana.

29. Na prvem zmenku nikoli ne omeni dveh stvari, če nočeš, da je vajin prvi tudi zadnji: njegove bivše (mogoče ga je pustila ona) in njegove finančne situacije (če je bleščeča, ti bo to pokazal).

30. Njihove šibke točke glede telesnega videza so preozka ramena, nastajajoča pleša in trebušček. Poskušaj razumeti in nehaj strmeti v problematična mesta.

31. Zaradi takšnega tvojega vedenja bi lahko odpovedal vajin drugi zmenek: prosiš ga, naj ti podrži torbico, rečeš, da si greš samo zamenjat tampon, natakarja sprašuješ, koliko kalorij je v solatnem prelivu in če lahko dobiš zeliščni nadomestek za sol.

32. Kadar se ti tipček nasmeji z drugega konca lokala, bi te najbrž rad spoznal. Če se po začetnem ‘živijo’ pretvarja, da ne obstajaš, si mu zelo všeč in je preveč živ­­čen, da bi pristopil.

33. Lepa dekleta ljubijo barabe, a tudi lepi moški ne ljubijo svetnic. Na karnevalih raje osvajajo hudičke in črne mačke kot miške in angelčke – od njih si namreč ne obetajo razuzdanega seksa.

34. Za ‘resno’ punco te bodo fantje imeli dosti pozneje, kot jih boš ti imela za ‘resne’ fante. Dejstvo je, da se zelo težko poslovijo od samskega življenja.

35. Tretjina fantov meni, da poljubljanje ni varanje.

36. Na živce jim gre žensko ‘posredno sitnarjenje’, npr.: ‘Ali veš, da je Barbari fant prebelil spalnico? Ta punca ima pa res srečo!’

37. Zelo jim gre na živce žensko ‘sitnarjenje vnaprej’, npr.: ‘Upam, da se boš danes končno enkrat vrnil domov takrat, kot si obljubil.’

38. Čisto jih iztiri žensko ‘sitnarjenje za nazaj’, npr.: ‘Že prvič, ko sva šla na zmenek, si preveč pil in se med večerjo pogovarjal po telefonu. Vedela sem, da ti ne smem zaupati, pa sem se kljub temu zaljubila vate. Le kaj mi je bilo?’

39. 95 % moških je všeč, če jih ogovori neznana ženska.

40. Večina dvajsetletnih mulcev svojo poroko načrtuje med 26. in 30. letom starosti. Polovica od njih ta korak povezuje s finančno neodvisnostjo in lastnim stanovanjem.

41. Polovica fantov te pred prvim zmenkom ‘pogoogla’.

42. Večinoma te ne bodo povabili s seboj na športno tekmo, saj se tako vživijo v dogajanje, da bodo pozabili, da si tam – poslali te bodo kvečjemu po pivo.

43. Ko želijo zaključiti ljubezensko razmerje, se začnejo grdo obnašati. Le redko kateri ti bo rekel: ‘’Oprosti, ugotovil sem, da nisva za skupaj.’’ Preveč se bojijo, da se boš hotela pogovarjati in razčlenjevati vzroke.

44. Podrobnosti svojega spolnega življenja skoraj nikoli ne razlagajo svojim prijateljem. Povejo samo, da so te spravili v posteljo (čeprav te niso).

45. Fantje, ki so odslužili vojaščino, imajo več deklet, ker se počutijo bolj možate in samozavestne.

46. Pri prvem seksu z novim dekletom jih najbolj skrbi prezgodnji izliv in šele nato velikost.

47. Kadar zares žari in izžareva neko posebno energijo, mu je verjetno prejšnji dan neka deklica zašepetala na uho, da ima največjega na svetu.

48. Tisti z zelo majhnim bodo žareli od sreče, če se boš med seksom drla na ves glas.

49. Prav vsi sanjajo o seksu v troje (ti, on in tvoja najlepša prijateljica).

50. Največja koncentracija bogatih in samskih tipov na svetu je v Kaliforniji.

51. Nisi prva, ki je ‘padla’ na njegovega psička. Večina jih namesto v park pripelje v lokal prav zaradi nas.

52. Na prvem zmenku ne pričakujejo nikakršne delitve stroškov. Z denarjem izražajo svojo moškost.

53. Kadar te fant, ki si ga komaj spoznala, objema čez ramena, je to znak, da si od tebe želi več kot le seks.

54. Kadar v postelji izvajata kaj bolj ekstremnega, se mu zlaži, da je zate prvič. Počutil se bo sanjsko.

55. Polovica jih je obsedena s točno določenim tipom ženske in jih je zelo težko premakniti. Večina izdelanih idej se nanaša na svetle dolge lase, velike prsi in našobljene ustnice.

56. V prisotnosti privlačne ženske se mu rahlo povesi čeljust, oči se mu na široko odprejo in zasvetijo, ustnice pa navlažijo (pripravljen je, da te požre kot volk v Rdeči kapici).

57. Najprej si želijo slišati, da so seksi (in šele nato, da so duhoviti in pametni).

58. Verjamejo v ljubezen na prvi pogled (pa tudi seks), a večina tega ne prizna.

59. Nikoli nočejo vedeti, kaj je na televiziji, ampak kaj je še drugega na televiziji. Predstavljajo si, da ima vsak moški v nebesih vsaj tri daljinske upravljalnike.

60. Kadar berejo časopis, te ne bodo slišali (klasičen problem z opravljanjem več stvari hkrati), niti če jim poskušaš razložiti, da se je vnel štedilnik. Prav tako jih je nemogoče naučiti, da bi v Playboyu najprej prebrali članek o korupciji.

61. Fantje teže prenašajo bolečino kot ženske, ker le s težavo jokajo. Solze namreč vsebujejo encefalin, to je naravno kemično snov za lajšanje bolečin.

62. Za šale imajo prav neverjeten spomin, za tiste opolzke pa ta meji na fotografskega. Radi jih pripovedujejo na slavnostnih večerjah, ko sedimo na njihovi desni. Če ga boš na glas prosila, naj neha, bo javno ponižan in bo samo še naložil na ogenj.

63. Navadno lažejo glede naslednjih stvari: da imajo črni pas v karateju, športni avtomobil pri mehaniku in da so šefova desna roka. Moški vedno lažejo, da so sami videti boljši (medtem ko ti lažeš, da bi se on počutil bolje)

64. Na tebi jih najbolj vzburjajo športna postava, čutna usta, polne dojke, dolge noge, zaobljeni boki/vitek pas, zaobljena zadnjica, privlačne oči, dolgi lasje, majhen nos, raven trebuh, usločen hrbet, rahlo izbočeno zunanje spolovilo in – na zadnjem mestu – dolg vrat.

65. Moški v resnici ne uživajo na modnih revijah (razen na tistih spodnjega perila).

66. Vsi moški brez izjeme mislijo, da so ženske nore na velike penise. V resnici smo nore na majhne ... zadnjice.

67. Radi razmišljajo s svojim penisom ...

68. Penis rad razmišlja po svoje ...

69. Štala.

Alja Maček