Zablestel še en mister - Marko Šobot

Slovenski fantje, kot kaže, v tujini zares zažigajo. Med tistimi, ki so zadnja leta najuspešnejši, so tudi predstavniki za mistre.

5. 12. 2012

Po Bojanu Ilijaniču in Mihi Dragošu se je namreč pred nekaj dnevi na svetovnem finalnem izboru Mister International odlično izkazal še letošnji predstavnik Marko Šobot.

V Bangkoku je dobesedno blestel – od začetka do konca.

Napovedi številnih stavnic so se uresničile in Marko je postal 2. spremljevalec mistra international 2012, Alija Hammouda iz Libanona. Marko skupaj z organizacijo Mister Slovenije piše zgodovino.

Upravičil je pričakovanja in se kot prvi Slovenec prebil v elitno peterico enega od dveh najbolj prestižnih svetovnih lepotnih izborov. S tem je postal tudi uradno najlepši Evropejec, saj sta bila pred njim le mister Singapurja in mister Libanona.

Marko si bo udeležbo na svetovnem lepotnem tekmovanju zapomnil kot nekaj nepopisnega in nepozabnega.

"Izbor na Tajskem je bil zame neverjetna in zelo dragocena izkušnja. Spoznal sem veliko zanimivih ljudi, s katerimi bom zagotovo ohranjal stike. Ker sem ciljal na vrh, me uvrstitev v elitno peterico najlepših na svetu ni presenetila, in sem zelo vesel. Nad zmagovalcem nisem ravno navdušen, čeprav je kar v redu fant," so njegovi prvi vtisi.

Za Markom sta se uvrstila še Brazilec in Slovak. Organizacija Mister Slovenije, ki jo je na Tajskem zastopala Nina Uršič, se je letos podpisala tudi pod Srbijo.

marko sobot

Zastopal jo je Luka Raco, prebil pa se je med 15 držav finalistk. Osvojil je tudi nagrado za najboljši stil med tekmovalci.

Stoječe ovacije za slovenskega mistra

Svoje občutke na finalni prireditvi je strnila tudi Nina Uršič, članica organizacije Mister Slovenije:

"Lahko se sliši nekoliko nenavadno, vendar moram poudariti, da so vsi v dvorani navijali za našega predstavnika. Ob vsaki predstavitvi je požel najbolj bučen aplavz. Da si je Marko resnično zaslužil to mesto ali pa morda še kaj več, priča tudi velika podpora tekmovalcev. Vsi so mu privoščili zmago, nekateri so bili ob razglasitvi kar razočarani."

Marko pa je okusil tudi drugo plat Tajske – kulinarično. Najbolj navdušen je bil nad tamkajšnjo hrano, za katero pravi, da mu je pisana na kožo. Na Daljnem vzhodu pa je po finalu ostal še skoraj dva tedna, saj ga je čakalo še nekaj snemanj.

Med drugim je opravil fotografiranje za priznano modno revijo, v svoj objektiv pa ga je ujel mednarodno cenjeni fotograf Haruehun Airry Noppawan. Po nekajdnevnih obveznostih si je vendarle privoščil tudi počitek – z Nino se je odpravil na bližnji otok Kho Pangan, kjer do vrnitve domov uživa v odlični hrani in poležavanju na sanjskih plažah.

Povzeto po reviji Lea