Renej Segulin - v modno zgodbo padel pred dvema letoma

Brkin po duši, primorski maneken Renej Segulin, velja za enega od najbolj vročih modnih obrazov v Sloveniji. Njegove modne zgodbe je moč najti v najbolj elitnih in prestižnih slovenskih revijah, ki govorijo o moški modi oziroma oblikovanju.

21. 3. 2014

Delaven fant s pametjo na mestu ter zelo jasno življenjsko vizijo ob študijskem delu gradi tudi vidno modno kariero zunaj naših meja. Pri nas je eden od vidnih moških modelov tudi na tradicionalnem ljubljanskem tednu mode.

"Prvič sem se resno dotaknil tega sveta, ko sem si ogledal revijo na slovenskem tednu mode v Kinu Šiška pred dvema letoma. Kmalu zatem se je začelo moje modno potovanje. Priložnost zamujena ne vrne se nobena, pravi slovenski rek, zato nisem okleval, ampak kar z odprtimi rokami sprejel mamljive ponudbe. Ljubezen do tega poklica se je začela s prvimi izkušnjami, prej me je bolj vlekla radovednost, a ko sem prvič poziral Žigi Mihelčiču, sem ugotovil, da sem našel svoj svet."

V zadnji reviji Story so ga dodobro izprašali o njegovem pogledu na vrhunsko modo, med drugim pa je razkril tudi modni recept mladim fantom, ki v svetu mode vidijo svojo prihodnost oz. vizijo:

"Ni nekega skritega modnega recepta. Lahko rečem, da vaja in izkušnje pomagajo pri razvoju v odličnega modela. Vendar bi tistim, ki jih zanima delo modela, priporočil, da se najprej posvetujejo z res dobrim agentom. V Sloveniji je to gotovo moja matična agencija Immortal, kjer iskreno povejo, kakšne možnosti imaš za delo na visokem nivoju. Predvsem pa je treba izkoristiti vsak trenutek, ki ti ga to delo ponuja. To so super leta in bodo prinesla lepe spomine."

Celoten intervju si lahko prebereš v reviji Story, fotografija: Rok Tržan