Mister Slovenije na pol poti v Seul

Mister Slovenije 2014 Mitja Nadižar se je pred odhodom na svetovni lepotni izbor Mister International 2014 predstavil javnosti v ljubljanskem Proteini.si Shopu.

Mister Slovenije 2014 Mitja Nadižar in organizatorja projekta Erik Ferfolja in Nina Uršič (foto: misterslovenia.com) misterslovenia.com
22. 9. 2014

Na novinarski konferenci, ki jo je vodila Manja Plešnar je Mitja razkril pričakovanja pred tekmovanjem, ki bo 18. oktobra v prestolnici Južne Koreje, Seulu. Primorski lepotec se konec tega meseca odpravlja na Daljni Vzhod, kjer bo na najbolj prestižnem moškem lepotnem tekmovanju na svetu Mister International zastopal slovenske barve. Tekmovanje ne bo zanj povsem nova izkušnja le zaradi prvega tovrstnega tekmovanja, ampak tudi, ker še ni bil v Aziji in ni niti nikoli potoval z letalom. Na tekmovanju je prijavljenih okrog 60 držav, vsak predstavnik države pa s sabo prinese še nacionalno darilo. Mitja bo tamkajšnjim visokim predstavnikom podaril sliko s podobo trga 1. Maj v Piranu, umetniško ustvaritev pa je prispeval župan mestne občine Piran Peter Bossman.

Slovenska delegacija potuje 30. septembra, mistra pa bosta spremljala organizatorja izbora Erik Ferfolja in Nina Uršič. Lepotno izbiranje se bo odvijalo 3 tedne. Finalni spektakel pa bo potekal 18. oktobra v teatru Grand Hilton Soul.

Na novinarski konferenci mu je poleg številnih prijateljev in družine srečo zaželel tudi nekdanji mister Matjaž Kumelj: »Želim mu, da bi bil sproščen in užival vsak sleherni trenutek. Ker vem, da je Mitja oboževalec napredne tehnologije, bo Seul pravo mesto zanj«. Kljub temu, da mu zadnje stavnice kažejo zelo dobro in ga uvrščajo na tretje mesto, je sam bolj skromen: »Želim si prebiti med finaliste, top 15 držav na svetu, vendar se z rezultatom ne bom pretirano ukvarjal in se raje prepustil toku dogodkov.«

Foto: misterslovenia.com