Mister Slovenije 2014: Kam so pobegnili mistri?

Nekateri fantje, ki jim je uspelo zasesti mesto mistra Slovenije, se preko meja že kalijo v svetu profesionalnih modelov. Medtem pa se v sklopu projekta Mister Slovenije že začenja lov na nove kandidate, ki se bodo potegovali za laskavi naslov najlepšega Slovenca.

Jure Rugani se trenutno nahaja v Istanbulu. (foto: Foto: Ana Gregorič) Foto: Ana Gregorič
5. 2. 2014

Razburljivo leto za Jureta Ruganija

Aktualni mister Slovenije Jure Rugani je preteklo leto preživel zelo pestro in razburljivo. Takoj po osvojitvi naziva je odpotoval na Portugalsko, kjer je opravljal delo učitelja surfanja. Ob vrnitvi pa so ga že čakala številna fotografiranja in modne revije. Z njimi si je nabral ogromno neprecenljivih izkušenj in postal eden izmed prepoznavnih obrazov na domači modni sceni. Sledilo je svetovno lepotno tekmovanje v Indoneziji, kjer se mu je uspelo uvrstiti med TOP 15 držav na svetu. Visoka uvrstitev na tekmovanju mu je vlila svežo energijo in zagon za nadaljnje projekte. Konec leta je organiziral dobrodelno zabavo Mister Christmas Party, na kateri je zbral 700 evrov ter jih namenil osebam s posebnimi potrebami.

Po preteklih uspehih pa ga v novem letu že čakajo novi izzivi in dogodivščine.

Le nekaj dni po najdaljši noči se je namreč preko matične agencije Mister Model Management odpravil v Istanbul, kjer bo 2 meseca deloval kot profesionalni model. Po Turčiji ga z novimi modnimi avanturami čaka tudi Singapur, kjer ima že podpisano pogodbo s tamkajšnjo agencijo.

Nekdanji mister Marko Šobot z mislimi v tujini

Poleg Jureta so aktivni tudi ostali fantje, ki so bili pred leti okronani z nazivom najlepšega Slovenca. Še najbolj vroč je Dolenjec Marko Šobot, ki bo v začetku februarja odletel proti Istanbulu. Po Milanu, Hong Kongu in Tajvanu se je za nekaj časa vrnil v domovino, zdaj pa ponovno hiti v tujino novim modnim dogodivščinam naproti. Kot kaže ga tudi letos čaka veliko projektov in se po Turčiji še nekaj časa ne bo vrnil domov. Šušlja se namreč, da se preko matične agencije dogovarja z eno izmed modnih agencij v Šangaju.

Če si tudi ti želiš postati del nepozabne avanture, nabrati novih izkušenj in uspeti v svetu mode, potem nikakor ne odlašaj s prijavo na izbor za najlepšega Slovenca.

Zbiranje novega mistra bo kot vedno zelo razburljivo in od februarja do konca maja za fante pripravlja številne avanture in preizkušnje. Najboljši bodo nagrajeni z odskočno desko v modni svet in laskavimi nazivi kot sta mister Slovenije in Cosmo mister.

O izkušnjah, ki so jih imeli z laskavimi naslovi takšnih in drugačnih mistrov, smo ob priliki še povprašale naslednjih nekaj fantov:

Peter Klinc – mister Slovenije 2009 za mistra International:

  • »Leta 2009 me je naziv mister Kopra popeljal do svetovnega izbora na Tajvanu. Tudi vsi ostali dogodki povezani z naslovom mister Slovenije so bili polni pozitivnosti in izkušnje, ki ti pridejo prav v nadaljnjih korakih. Vsekakor imajo vsi, ki razmišljajo o prijavi k projektu mojo podporo.«

Marko Janko – mister Slovenije 2010 za mistra International:

  • »Moja izkušnja je bila nadvse prijetna. Poleg potovanj, modnih revij, raznih družabnih prireditev, intervjujev, itd., sem spoznal ogromno ljudi. Z nekaterimi pa sem spletel tudi prijateljstva, ki trajajo še danes.«

Bojan Ilijanič - mister Slovenije 2010 za mistra Universe:

  • »Prednost naziva je možnost širjenja svojega kroga poznanstev in vez. Od vsakega posameznika pa je odvisno, kako hitro se bo obrnil. Spoznal in sodeloval sem z ljudmi iz vseh možnih področij. Nekatera sodelovanja so obrodila sadove, nekatera ne, včasih si razočaran, a hitro dobiš trdo kožo.«

Miha Dragoš – mister Slovenije 2011 za mistra Universe:

  • »Vedno se rad spominjam obdobja mistrovanja. Bilo je tudi naporno in zahtevno obdobje, ker sem hotel iz sebe izvleči največ ter na svetovnem izboru doseči visoko mesto in s tem pokazati, da Slovenci nismo za hece. Predvsem sem se naučil, da so realne sanje in želje v življenju s trudom tudi dosežene.«

Marko Šobot – mister Slovenije 2012 za mistra International:

  • Moja izkušnja v času mistra Slovenije je bila z eno besedo... nepozabna. Sedaj se ukvarjam z manekenstvom in sem posledično veliko v tujini, lani sem bil v Milanu, nato v Hong Kongu in nazadnje še v Taipei-u na Tajvanu.

Matjaž Kumelj – mister Slovenije 2012 za mistra Universe:

  • »To je definitivno nepozabna izkušnja, ki se ti zgodi enkrat v življenju! Včasih se pošalim, da je bilo leto 2012 zagotovo najboljše »mistersko« leto (smeh).«

Jure Rugani – mister Slovenije 2013 za mistra International:

  • »Izkušnja izključno pozitivna, veliko sem se naučil, o sebi, o nastopanju, pridobil sem na samozavesti. Dobil sem veliko priložnosti, ki jih sicer verjetno ne bi, kot npr. gostovanje v oddajah, modne revije, slikanja, intervjuji. Deležen sem bil tudi veliko medijske pozornosti, na kar sem se kar hitro navadil, skratka zelo zanimivo leto.

Sliši se nadvse spodbudno, mar ne?

Vse o razpisu in pogojih si preberi na uradni spletni strani projekta Mister Slovenije, čas za prijavo pa imaš do 17. februarja.

Foto: Ana Gregorič