Kavč, d.o.o. s Tino Torelli in Markom Šobotom tokrat z videom

V najmanj resni pralnici možganov v mestu Tina Torelli in njen gost Marko Šobot tudi tokrat ne predpisujeta zaresnih tabletk, odgovarjata le na vprašanja in priporočata zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!

Tokrat s posebnim bonusom - Cosmo videom!

Kavč, d.o.o. s Tino Torelli in Markom Šobotom tokrat z videom (foto: Cosmo) Cosmo
26. 3. 2014

Na vprašanja bralk in bralcev odgovarjata ...

  • Tina je dolgoletna novinarka Cosma in več drugih revij. Med enim in drugim intervjujem se je izšolala za terapevtko – diplomo iz energijske terapije je sicer nekam založila, ampak to še ne pomeni, da je ni. Z dvema domačima mačkama in enim malo večjim potepuškim mačkonom prede na obrobju mesta. Lahko ji pišeš na tina.torelli@adriamedia.si.
  • Marko je mojster borilnih veščin in mister Slovenije 2012. Raje kot sladke laži ima kruto resnico, kar boš v tokratnem Kavču izkusila na lastni koži. Nekega dne nas je obiskal na Cosmu in po (ne)sreči padel v Tinino ordinacijo. Na kavču se je odlično počutil, tam skoraj zaspal, a smo ga morale zbuditi, da ne bi zamudil letala v Istanbul, kjer ga čaka resno manekensko delo.

In zdaj le še na delo, ups, branje ...

Živijo, stara sem 22 let in se mi dogaja nekaj, česar ne razumem najbolje. Vse moje prijateljice imajo fante, razen mene. Grozno bo zvenelo, a te punce mi po videzu ne sežejo niti do kolen. Ne vem niti, kako se fantje lahko mečejo za puncami, ki ne dajo veliko na zunanjost. Včasih, ko smo skupaj zunaj, se mi zdi, da se hoče fant katere od njih malo spogledovati z mano, a ko pristanem na igro, takoj neha. Saj ne da bi s katerim od njih tudi zares hotela biti, ker v resnici upam, da bom spoznala koga bolj čednega, a vseeno. V čem je zdaj fora? Se fantje res bojijo, da sem za njih predobra in da jim bom takoj ušla, kot pravi moja mama? Ne vem, vem pa, da ne razumem več, kaj iščejo fantje. Ne marajo dolgonoge blondinke z velikim oprsjem?

TINA: Živijo, bjonda, seveda imajo fantje radi dolgonoge blondinke z velikim oprsjem. Še meni si všeč! Ampak če še enkrat preberem tvoje pismo, moram (žal, žal, žal) ugotoviti, da nisi preveč prijetna: naduta si, misliš, da si boljša in bolj urejena od drugih, ter se tako za šport spogleduješ še s fanti prijateljic. Pa še to neuspešno! Po mojem si te vsi ti zate premalo čedni fantje samo ogledujejo kot veliko žalostno čudo in poskušajo ugotoviti, zakaj jih preziraš. Okej, stopila si mi na živec, priznam, a upam, da boš športno prenesla moj odgovor, ker v resnici mislim, da potrebuješ samo nekaj popravkov. Če bi bila formula ena, bi ti bilo treba zaradi novih pravil malo zmanjšati stranska krilca, da ne bi preveč letela. Tako preprosto. Nova pravila obnašanja so namreč prijaznost, preprostost, odprtost, mehkoba in spoštovanje. Samo s temi lastnostmi boš lahko v novi dobi, ko se čas hitreje vrti in je zakon akcije in reakcije še bolj neusmiljen, v življenju uspela. Ego zato naslednji petek zvečer pusti doma, joške spravi v navaden modrček in ne zlorabi preveč ličil. Nato pa se pogovarjaj z ljudmi, ne da bi imela skušnjavo primerjanja z njimi. Stavim glavo, da ne boš šla sama domov.

MARKO: Draga dolgonoga blondinka z velikimi joški, definitivno zveni grozno, ko za svoje prijateljice rečeš, da ti ne sežejo niti do kolen ... Za moje pojme je lepota v očeh opazovalca in nikoli ne moreš biti vsem vrhunska. Pa tudi dejstvo, da se spogleduješ s fanti svojih prijateljic, mi ni všeč, in če pač fantje takoj nehajo, imajo tvoje prijateljice srečo, da so naletele na dobre fante (fantje so najverjetneje od tebe dobili občutek, da ti ne gre samo za hec). Omenjaš zunanjost v vsakem drugem stavku, a praviš, da ti ne pomeni vsega. Ko sem bral tvoje pismo, sem dobil občutek, da ti hočeš fanta samo zato, ker bi pač tako moralo biti, ker si zelo seksi ... Naj ti povem, da je to pogoj, samo če iščeš avanture. Če boš tako nadaljevala, boš naletela na fanta, ki te bo imel samo zato, ker si videti lepa, da mu boš za okras (in tak fant ti vsekakor ne bo zvest). Ljubezni pa, kot vsi vemo, ne moremo iskati, ljubezen nas zadene, ko najmanj pričakujemo. No, pa naj ti še poskusim razložiti fante. Fantje smo preprosti in vse nas pritegne seksi ženska, nekaterim so bolj všeč joški, drugim ritka ... kar nas obdrži ob ženski, pa je njen značaj, njena energija, samozavest, in ne samovšečnost (kar je problem pri tebi). Moj nasvet je, da ne sili v zvezo, pusti na miru fante prijateljic, sprosti se in uživaj v življenju. Raje poudari svoj značaj, in ne dekolteja.

Dragi Cosmo! Obupana sem, ker me je fant zapustil zaradi moje najboljše prijateljice. Sploh nista skupaj, ker se ona sekira, on pa tudi. Prijateljica sicer pravi, da ga ni z ničimer spodbujala, da bi se zaljubil vanjo, meni pa se to ne zdi res. Vedno povsod vzbuja pozornost, kar gre v bistvu vsem na živce. Dolgo sva se s fantom prepirala zaradi nje, ker se je meni dozdevalo, da je z mislimi pri njej, on pa je to zanikal. Od mene je hotel, da bi bila bolj seksi, in vem, da je bilo to zaradi nje. Vedno je silil v njeno družbo in redko sem dosegla, da sva ostala malo sama doma. Na koncu smo šli skupaj še na smučanje z večjo družbo, kjer se je itak tri dni samo pilo, ona pa je imela svojih pet minut, ko se je v lokalu vrtela na štangi. Zakaj so moškim všeč vulgarne ženske? Mislila sem, da je moj fant drugačen. Kako naj zdaj to pozabim?

TINA: Najprej se odloči, da obupa ne boš vlekla v neskončnost, nato pa poglej resnici v oči: tvoje razmerje se je pač končalo, pa ne zaradi vulgarne prijateljice ali potrebnega fanta, ki so mu všeč vulgarne punce. Razmerja se pač končajo, seveda pa lahko njihov konec pospešiš tako, da si do njega cele dneve kritična, obsojajoča, zamerljiva in povrhu vsega še kontrol frik. Iz take kletke, pa če bi bila zlata in posuta z diamanti, bi zbežal še bolj zaljubljen fant. Za 'tvojega' morava žal res ugotoviti, da so mu všeč žive punce, ki se rade smejijo, govorijo in zapeljujejo. Saj ti je namignil, da bi te rad videl brez razvlečene trenirke! Prosil te je tudi, da bi vsaj za trenutek zapustila domače ognjišče! Bi ti bilo to zares tako težko? Vedeti moraš, da boš zelo težko našla moškega, ki mu ne bodo všeč seksi ženske. Ljubitelji razvlečenih trenirk in nenehnega negodovanja so namreč zelo redki in jih je skoraj nemogoče srečati. A konec koncev v tej zgodbi ni nihče ničesar kriv, kar je super. Pojdi naprej z nasmehom, da se ne boš grdo zgubala, lepše se obleci, privošči si ljubimca in se hitro vpiši na tečaj plesa ob drogu. Potem pa mi poročaj, kako se jih otepaš. In prosim, odveži krivde tista dva, ki si zaradi tvojega trpljenja ne upata skupaj ven. Z mojega vidika si dobila nič manj kot novo življenje. Uživaj v njem!

MARKO: Draga bralka, obup je odveč. Najprej bi rekel, da te tak fant ni vreden, kaj šele tvoja prijateljica, za katero praviš, da je najboljša prijateljica. Prva napaka je bila, da si se sploh prepirala mesece in mesece. Naslednjič (upam, da podobne situacije ne boš več doživela) zaupaj svojemu občutku in prekini zvezo. Odpuščanje je bojda božansko, vendar vsekakor ne smeš pozabiti, kaj se je zgodilo. Moraš pa sama sebe opomniti, da ljudje ne živimo v preteklosti, in ne v prihodnosti, zato ne izgubljaj trenutkov v sedanjosti, kajti kar naredimo danes, nam kroji naš jutri. Obkroži se z osebami, ki pozitivno vplivajo nate in ti ne gredo na živce. Po eni strani si lahko vesela, da se je pokazala, kakšna oseba je v resnici, pa tudi s tem je pokazala, da tvoj bivši ni bil ravno zaljubljen vate. Takih oseb pa ne potrebuješ v svojem ožjem krogu in niso vredne tvojih živcev. Za to, da so nam všeč vulgarne ženske, krivim pornografijo, haha ... in v resničnem življenju stvari nikoli ne potekajo kot v romantičnih komedijah ali drugih ljubezenskih filmih. Lahko pa trdim, da te bo tvoj naslednji fant znal ceniti in da bo tudi tvoj bivši dojel, kaj je izgubil (vendar je za njega že zdaj prepozno). Dejstvo je, da smo si moški v tem podobni med sabo, zato prosim v prihodnje ne bodi naivna in ne misli, da je tvoj fant kaj drugačen od drugih. Bodi bolj samozavestna (ne samo poslušati, izrazi svoje mnenje), imej se rada in našla boš fanta, ki te je vreden in mu boš ti edina.

Besedilo: Tina Torelli in Marko Šobot, fotografija: Helena Kermelj, SNEMALI SMO V SALONU POHIŠTVA INTERJERI NA ŠTEFANOVI V LJUBLJANI - HVALA, JOŽE MUROVEC!

Videoprodukcija: MMAML

Kavč, d.o.o. s Tino Torelli in Markom Šobotom tokrat z videom