Johnny Depp - najbolj seksi igralec osemdesetih let

V glasovanju, ki so ga opravili po vsej Veliki Britaniji, je bil hollywoodski megazvezdnik in ljubljenec žensk Johnny Depp s 43 odstotki glasov izbran za najbolj seksi igralca osemdesetih let.

18. 6. 2013

Z robustnim videzom večnega upornika in gromozanskim igralskim talentom je igralec Johnny Depp, ki je pred kratkim dopolnil že okroglih 50 let, še vedno erotična fantazija številnih mladenk in tudi nekoliko bolj zrelih dam.

Prav zato sploh ni pretirano veliko presenečenje, da so ga še enkrat izbrali za najbolj zaželenega igralca. Izkazalo se je, da je bil njegov videz (iz osemdesetih let) dovolj, da je v tej 'dirki' za seboj pustil Toma Cruisea, velikega zvezdnika Top Guna, in klasičnega hollywoodskega kavalirja, šarmantnega Richarda Gera. V glasovanju za najbolj romantični film iz osemdesetih let je zmagal Umazani ples, ki je osvojil skoraj polovico glasov, med prvih pet filmov iz te sicer zelo romantične ere Hollywooda pa so se uvrstili še Ko je Harry srečal Sally, Koktajl, Poglej, kdo se oglaša in Častnik in gentleman.

Deppu je popularnost nedvomno prinesla vloga v priljubljeni televizijski seriji iz osemdesetih let z naslovom 21 Jump Street, ki je poskrbela, da je postal idol najstniške populacije.

Takšen status pa nadarjenemu fantu ni bil dovolj, zato se je hitro posvetil snemanju filmov, v filmskem svetu pa se že več kot dve desetletji dokazuje kot vrhunski igralec. In seveda še vedno velja za enega od najbolj seksi moških na svetu.

Tim Jeras napisal za revijo Novo