Izjemne fotografije golih veslačev in dvojna morala Facebooka!

Potem, ko so se fantje veslaške sekcije Univerze Warwickshire januarja letos goli slikali za dobrodelni koledar, so pred tedni nekaj podobnega poskusile tudi njihove kolegice iz ženske sekcije veslačev.

Izjemne fotografije golih veslačev in dvojna morala Facebooka! (foto: profimedia) profimedia
22. 7. 2014

A medtem ko si je fantovski koledar s pomočjo Facebooka zagotovil veliko publicitete, je Facebook kmalu po objavi koledarja s postavnimi športnicami tem izbrisal profil z družabnega omrežja, ker da gre očitno za pornografijo. Ta v nebo vpijoča krivica je za seboj potegnila veliko javno zgražanje. Seveda ne nad dekleti in njihovim dobrodelnim koledarjem, ampak na račun Facebooka! In prav je tako.

Postavne in razigrane športnike, stare med 18. in 21. let, je naravnost čudovito gledati (in, priznajmo si, občudovati) na teh vrhunskih fotografijah, a prav nič manj umetniške in občudovanja vredne niso niti fotografije deklet. Tudi te, čeravno so dekleta tako kot fantje večinoma gola, v resnici nič ne skrivajo, pa vendar nadvse subtilno še vedno 'vse' tudi zakrivajo. Prav zato je bila odločitev Facebooka, da v primeru deklet objavo na svojih straneh prepove, tako zelo sporna!

Trajalo je zgolj nekaj dni, da se je zaradi pritiska javnosti objava (in z njo profil ženskega veslaškega kluba), skupaj z javnim opravičilom, vrnila na strani Facebooka.

Dekleta so s prodajo svojega dobrodelnega koledarja za leto 2014 zaslužile kar 3,400 funtov oz. 4.300 evrov. Njihove celoten izkupiček pa je bil namenjen organizaciji za boj proti raku, Macmillan Cancer Support.

V našo tokratno glavno fotogalerijo smo zbrali fantovsko inačico dobrodelnega koledarja, v prispevku nižje pa objavljamo tudi fotografije s koledarja deklet, da boš lahko sama presodila, da fotografije deklet v resnici ne razkrivajo ne več in nič manj kot fotografije fantov.

koledar

koledar-dekleta

dekleta koledar

dobrodelni koledar

dekliski koledar

dekleta

Fotografije: profimedia