Gašper Tratnik - seksi maneken s skorajšnjo diplomo!

Da zmaga, osvojitev lente in podobno niso vselej edini, ki kaj štejejo, ni nova ali celo neznana stvar. Nemalokrat se namreč zgodi, da ima zmagi enakovreden pomen tudi sicer tako imenovano nehvaležno drugo ali tretje mesto.  Uspešne zgodbe, ki se nadaljujejo po njih, so tudi na izborih za mistre. In kot mu napovedujejo, bo eno takšnih pisal tudi Savinjčan Gašper Tratnik.

21. 8. 2012

Tako rekoč novo ime na slovenski modni in manekenski sceni je menda utelešenje enega od tipov, ki so trenutno najbolj iskani. Obraz, ki bi ga težko popredalčkali in ki se mu lahko ponudita le dve možnosti. Ali je primeren za vse ali le za eno.

Kot pravijo v licenčni slovenski organizaciji za Mistra Universe, Gašperju po nabrani potrebni kilometrini nameravajo pomagati utreti pot tudi v tujino, natančneje za začetek na azijski trg, kamor naj bi trenutno najbolj sodil.

Manekenstvo zaradi mistra

Gašper Tratnik se je na manekenski sceni znašel pravzaprav po golem naključju.

Predlanski slovenski mister Marko Janko, s katerim sta prijatelja od malih nog, ga je ob neki priložnosti povabil na modno revijo. Bolj za šalo kot zares so Gašperja oblekli v Francoza, zato pa so bila toliko bolj resna prigovarjanja drugih, da bi se poskusil v manekenstvu. Prek Marka je kmalu za tem spoznal še Erika Ferfoljo, kar je bila pika na i pri njegovi odločitvi. Gašper, ki je sicer navdušen športnik in ljubitelj predvsem ameriškega nogometa, si nikoli ni mislil, da bo ob igriščih kdaj stopal tudi po modnih brveh. Pa se je, čeprav se mu je zdelo, da ni primeren tip, zgodilo prav to. Danes, po tekmovanju za mistra in delu v manekenstvu ter modi, pravi, da živi svoje sanje.

Študijsko naključje

Zdaj, ko je izbor za mistra mimo, se je resno posvetil nadaljnji poti, ob zaključevanju zadnjega letnika fakultete pa razmišlja tudi o magisteriju. Sicer pa je zanimivo, da se je tudi Gašper odločil za siceršnji tako imenovani mistrski poklic. Resda gre za naključje, a zaradi tega je še toliko bolj zanimivo in morda nenavadno, da je večina mistrov in veliko kandidatov za mistra študentov strojništva. Poleg istega študija in dela v okviru iste modne agencije Mister Slovenia Model Agency se z mistri in marsikaterim od preostalih tekmovalnih kandidatov veliko družijo tudi zasebno, prijateljujejo, sodelujejo in si pomagajo. Morda fantov tudi zato ni pretirano razočaralo, da je na koncu mister postal le eden izmed njih.

Med fanti ni zavisti, poleg tega pa zaradi izrednega drugega mesta Mihe Dragoša Matjaža Kumlja prihodnje leto čaka stresna in zahtevna naloga, kar zagotovo ni nekaj, kar bi mu zavidali.