Aljaž Škorjanec: Izstreljen med zvezde

Čedalje več Slovencev najde mehkejši kruh onkraj naših meja. Plesalec in koreograf Aljaž Škorjanec je vsekakor eden izmed njih, kakovost njegovega dela pa ga je ponesla vse do bleščečega odra oddaje Strictly Come Dancing.

Aljaž Škorjanec (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2013

Aljaž je zadnje čase izjemno zaposlen: ne samo da se teden še prehitro odvrti, poleg vsega so tu tudi pritiski in obveznosti do javnega pojavljanja in klavzule velike medijske hiše BBC.

"Ob ponedeljkih se trenira in uči koreografija, ki sem jo moral pripraviti že v nedeljo. Do četrtka je čas za vaje, zadnje popravke in finalni trening, v petek se pa že snema, vse skupaj je treba namreč postaviti v studio," nam pojasni način dela in doda, da si komaj opomore od velikega dne, ki je sobota (takrat je namreč na sporedu šov), potem pa mu ne ostane kaj dosti sprostitve, saj hitro pride spet nedelja, ko je treba pripraviti novo koreografijo. "Ja, lahko bi rekel, da nimam čisto nič prostega časa," se hudomušno nasmeje. Sicer tiste redke proste minute preživi z dekletom, ko si vzameta čas za sprehod ali ogled filma. V teh nekaj mesecih sta dobila tudi neki krog prijateljev, s katerimi se rada družita.

Aljaž pravi, da je London zanj eno od najlepših evropskih mest, saj se nenehno dogaja toliko stvari, da jih težko dohajaš. Obenem ugotavlja, da je kultura na zavidljivem nivoju, zato ima kot plesalec tam več možnosti za uspeh in preživetje. "Tu je izjemno popularen ves gledališki svet, zaradi West Enda, ljudem je popolnoma normalno, da si ogledajo predstave," opaža postavni Aljaž razliko med Britanci in domačo sceno. Z dekletom prebivata na območju Canada Water, v mondenem, novejšem delu mesta, ki se še razvija. "Rada sva tam. London ima tako ali tako odlično urejen podzemni promet, rekel bi, da je najboljši na svetu," ne skopari z besedami hvale za to mesto in iskreno prizna, da London obožuje.

Peter Crouch je super!

Jasno je, da ob začetku sodelovanja ni poznal vseh zvezdnikov, saj ni iz Anglije, tam pa nastopijo večinoma tisti, ki so voditelji televizijskih oddaj, ki jih pred tem ni veliko spremljal. "Peter Crouch je super. Prav v veselje mi ga je videti vsak dan," opiše moža svoje plesne partnerice in pohvali splošno zvezdniško vzdušje. Vsekakor pa se nima kaj pritoževati nad soplesalko Abbey Clancy, ki je postala znana s sodelovanjem v izboru Britain's New Top Model in ima dolgoletni staž ene izmed najlepših na svetu. Na vprašanje, ali bo ostal kar v Londonu, nam zaupa:

"Vedno pogrešam dom, je pa tudi res, da že štiri, pet let nisem bil prav veliko v Sloveniji." Začelo se je s plesnim šovom, s katerim je bil konstantno na gostovanjih po tujini. "Takoj ko bom imel dva dni skupaj prosta, bom šel pozdravit starše," nam še pove Aljaž, ki je kljub zasedenosti vesel, da lahko sodeluje v največjem šovu tega formata. Zaupal nam je še, da 22. decembra prihaja v Slovenijo in bo tu ostal čez praznike.

Ana Marija Mitić za revijo Story