Česa nam ne smeš nikoli reči?

Dragi bralec (luštkan tipček pri petindvajsetih ali tam nekje), te kar vidimo, kako se čudiš. Ja, prav me smo ti vendar rekle, da moraš biti z nami vedno iskren. Vsakič ko se nam zdi, da imaš nekaj za bregom, ti pripravimo kratko predavanje o tem, da vsak dober odnos temelji na iskrenosti. V bistvu tako zares mislimo, a nekatere izjave ... Bomo razložile.

27. 7. 2006

“Najina natakarica je pa zelo seksi.”

Ti si pa upaš. Ne glede na to, kako prepričane smo, da ljubiš samo nas, ti bomo izjave o tem, kako dobro so videti druge ženske, zamerile za nedoločen čas. Če bi na primer rekel, da natakarica niti ni preveč seksi, da pa ima lepe nohte ali lepo sponko v laseh, bi bilo to za silo znosno. Mogoče bi pristavile le, da je lak že okrušen in da je sponka kičasta, sicer pa o natakaričini simpatičnosti (!) ni nobenega dvoma. Vemo, da te velikokrat same izzovemo.

Sprašujemo te, kakšno se ti zdi to in to žensko bitje, vse to pa z razlogom, da bi ugotovile, kam na lestvico nas uvrščaš. Če hočeš, da bi se večer iztekel, kot si si ga zamislil, bodi diplomatski. To seveda ne pomeni, da nam moraš lagati; če nam rečeš, da J. Lo ni seksi, vemo, da prodajaš buče. Raje izberi srednjo pot. Ne povej nam ravno, da ti otrdi ob sami misli nanjo, ampak da je recimo ... še kar seksi. Pa da me nismo nič manj, normalno.

“Tvoja mama je navadna krava.”

Počasi. Ta izjava je dovoljena samo nam. Me se lahko pritožujemo (in pri tem ne mislimo čisto resno), ti pa ob temne smeš preveč kimati. Tvoja podpora in razumevanje in tu in tam kakšen poljub bodo popolnoma dovolj. To je past, boš rekel. Res, v tej bitki si vnaprej obsojen na poraz.

Če se boš strinjal z našo mamo (potem ko nam je naredila nekaj najbolj groznega), te bomo imele za sovražnika, toda zanj te bomo imele tudi, če boš družno z nami tolkel po ubogi mami, ki je v 99,9999 odstotka primerov mislila samo dobro. Rešiš se lahko tako, da posnemaš Švico: razglasi nevtralnost, pridno poslušaj in se na koncu postavi na obe strani: “Bogve, kako se mora počutiti tvoja mama, ko ve, kaj je naredila,” in “Vem, da ti ni lahko, še mene boli.” Na koncu se nam boš še zasmilil ...

“Zdi se mi, da si se zredila.”

Auuuuuu!!! Si znorel? Saj same vemo, kdaj se zredimo in za koliko in zakaj. Saj vendar veš, da si zate želimo biti božansko lepe! Si opazil, da smo oblekle srajco in široke črne hlače? Saj vemo, da si. Pač nismo želele, da se vidi na daleč, da smo spet na številki 40. Če si to opazil tako hitro, kot smo upale, da ne boš, drži jezik za zobmi. Kot si že navajen, te bomo zvito same pobarale o teh ... odvečnih ... treh ... kilogram ... čkih.

Tega te ne sprašujemo zato, da bi nam sveto potrdil, da je naša pridobitev teže res v nebo vpijoča, ampak zato, da bi izvedele, ali se ti kljub tem trem odvečnim oblogam zdimo neustavljivo privlačne. Povej nam, da drugi tega niti ne opazijo, pa se sploh ne boš zlagal. Saj ne hodimo po mestu v spodnjem perilu. Le občutek je tak.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri