Če bi izbirale cosmo bejbe, bi zmagal ...

Tiste, ki ste vztrajno spremljale glasovanje Modela za naslovko in navijale vsaka za svojega favorita, ste prav lahko živele v zablodi, da vodi kandidat ...

16. 12. 2008

Po prvem štetju nas je naravnost šokiralo število oddanih glasov. Številka oddanih glasov se je mudila okoli neverjetnih 120.000 glasov.

A princip je princip

Le en glas za enega kandidata

Ker smo v prvi vrsti z zaključevanjem glasovanja na cosmu že malce zamujali, smo najprej odšteli vse glasove, ki so prišli po 5. decembru, nato pa vzeli pod drobnogled tudi glasove, ki so se do 5. decembra podvajali ... in ugotovili, da je bilo takšnih glasov kar nekaj. Najbolj zagreti oboževalci kakšnega od kadidatov so z istega email naslova glasovali po več tisočkrat, vsega skupaj so ponovili svoj glas, reci in piši, kar 100.000 krat! Neverjetno, ni kaj!

Po očitno nujni čistki oddanih glasov se je število veljavnih glasov skrčilo na ... 1709 glasov in nesporno pravi cosmo zmagovalec spletnega glasovanja Model za naslovko je postal ...

... Marko Mihael

ki je prejel 1182 od 1709 glasov

... ali 69 odstotkov vseh glasov.

Če bi veljali tudi vsi podvojeni glasovi, bi Marko dosegel častno drugo mesto, resnici na ljubo pa si je več kot zaslužil svojo zmago. Vse druge kandidate je namreč pustil daleč za sabo. Drugouvrščeni Hari Centa je komaj presegel mejo desetih odstotkov, Luka Omerović pa se je kot tretjeuvrščeni lahko pohvalil z 6 odstotki prejetih (in veljavnih) glasov.

In kdo je cosmo zmagovalec?

Na tem mestu ti že lahko obljubimo, da ga boš v kratkem bolj podrobno spoznala (v vsem blišču in sijaju, ki pritiče zmagovalcu, ga bomo predstavili v spletu), za prvo silo objavljamo nekaj drobtinic, ki so nam jih o zmagovalcu zaupali fantje iz Men's healtha, in te vabimo k ogledu njegovih slik v fotogaleriji ...

Marko Mihael, 20 let, 185 cm, študent

Prihaja iz Kopra in je pravi športni navdušenec. Obožuje številne športe, na prvem mestu pa so ekstremni športi. Na akcijo Model za naslovko 2009 se je prijavil, ker se želi preizkusiti kot model, zanima pa ga tudi svet medijev.

Kako skrbi Marko za kondicijo in fizično pripravljenost?

"Za mojo postavo skrbim tako, da redno treniram in se prehranjujem s fitnes prehrano. Vsak moj teden vsebuje vsaj 4 obiske v fitnesu, poleg tega pa - odvisno od letnega časa - druge več ali manj adrenalinske športne aktivnosti med vikendom. Primer: pozimi bordanje na snegu. Poleti: vodno smučanje in bordanje ter razni vodni športi, košarka, tek,… Glede hrane moram povedati, da sem zelo strikten, saj je to glavni dejavnik za zdravo in fitnes življenje. Pri temu mi med drugim zelo pomaga revija Men's Health, saj vedno kaj novega preberem iz rubrike prehrana."

Znana je tudi naša nagrajenka

Kot je bilo obljubljeno, smo med vsemi veljavnimi glasovnicami izžrebali tudi eno, ki ji pripada nagrada glavnega sponzorja akcije Remingtona. Med vsemi tistimi, ki ste (pravočasno) oddali svoj glas se je sreča tokrat nasmehnila:

  • Ajdi Pantner iz Braslovč

Generalni sponzor akcije – Remington – ji podarja ravnilnik za lase Remington Shine Therapy.

Na Men's Healthu pa akcija še teče

Zdaj torej veš, kako so skupaj z Ajdo glasovale cosmo bejbe, no, akcija Model za naslovko pa je trenutno še vedno v polnem teku na njeni 'matični ladji' - Men's Healthu.

Kot veš, je rdeča nit akcije Modela za naslovko izbira tistega od postavnih mladcev, ki najbolj pooseblja duh Men's Healtha, saj naj bi zmagovalec krasil eno od naslovnic še posebno v tujini zelo prestižne revije. Prav nič se ne hecamo! Zunaj naše male Slovenije je biti na naslovki Men's Healtha, ki velja za najbolj razširjeno moško revijo na svetu, zares velik podvig. Dotičnemu moškemu modelu, ki mu kaj takšnega uspe, uspešen, njegova 'tržna vrednost' se dvigne v višave (z njo tudi njegova 'cena') in kar naenkrat ga s ponudbami za oglasne kampanje povsem zasujejo. Nekaj podobnega pa letos čaka tudi zmagovalca slovenskega Men's Healtha. Akcijo so namreč organizirali na nacionalnem nivoju, kar pomeni, da bo zmagovalec dejansko postal znan obraz, saj ga bodo medijsko tudi izpostavili.

V čakanju na zmagovalca Men's healtha

Pot do zmagovalca Men's healtha je še vedno 'dolga' in trnova:

  • trenutno so na ločeni tekmovalni liniji Men's health že znani finalisti: Aljaž Paulin, Marko Mihael, David Urankar, Bojan Iljanić, Luka Omerović. O zmagovalcu v finalnem finišu odloča stroga žirija, video z njihovega zadnjega snemanja pa si lahko ogledaš kar tukaj!
  • 10. januarja bo v prostorih Big Bang v Ljubljani potekala javna predstavitev kandidatov. Obiskovalke in obiskovalci Big Banga se bodo tako lahko celo slikali z menshealthovimi finalisti,
  • akciji primerno pa se bo nato končno zgodila tudi zaključna prireditev, ki bo potekala 13. januarja. V sodelovanju z našim glavnim sponzorjem Remingtonom bodo organizirali veliko modne revijo, na kateri si boste lahko ogledali finaliste še v živo. Na prireditvi pa bodo razglasili uradnega zmagovalca, ki bo krasil februarsko naslovnico. Zmagovalec bo poleg naslovnice postal obraz kampanije za blagovno znamko Remington, hkrati pa se bo odpravil kot model v prestolnico mode Milano. Nagrade so torej več kot mamljive.