Bolj umirjeni moški so bolj privlačni

Raziskava dr. Fhionne Moore, profesorice psihologije na Abertay University, je pokazala, da moške z nižjem stanjem stresnih hormonov ženske ocenjujejo kot bolj privlačne.

17. 9. 2010

Raziskovalni team, ki ga je vodila dr. Moore, je analizirala hormonsko sliko v raziskavo vključenih mlajših moških, njihove fotografije pa so nato pokazali ženskam, ki so ocenile njihovo privlačnost.

Stabilni in umirjeni so bolj seksi

Izkazalo se je, da so moški z bolj stabilno hormonsko sliko, predvsem pa z nizkimi ravnmi stresnega hormona kortizola bolj privlačni za ženski spol.

Dr. Moore je prepričana, da je temu tako zato, ker je sposobnost dobrega spopadanja s stresnimi situacijami hkrati tudi znak dobre in močne genetike (in prav takšnih genov si ženske lahko le 'želijo' za svoje potomce).

Kaj ima testosteron opraviti s tem?

... popolnoma nič ;)

Raziskava je namreč zavrnila tudi nekatere predhodne ugotovitve o tem, da naj bi na privlačnost vplivala tudi visoka raven testosterona. Izkazalo se je, da raven testosterona nima nobenega vpliva na moško privlačnost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri