Anže Kolenc in Miha Lenasi te odpeljeta na avanturo!

Fanta, ki te, kot bi mignil, lahko naučita osnov kajtanja, z nekaj več mig­ljaji pa celo letenja, sta prepričana, da je kajtanje kot nalašč za punce.

23. 8. 2014

Zakaj? Ker te ta šport naredi lepo in privlačno, ker se po njem dobro počutiš, in predvsem zato, ker si na rajskih plažah obkrožena s fajn ljudmi. Pa ker te bo navsezad­nje tvoj fant kajtar potem še bolj oboževal!

Kateri so največji užitki kajtanja?

Miha: Občutek breztežnosti in svobode. Sam si na vodi, greš v višino in za trenutek pozabiš na vse. Če kajtanje na primer primerjam z deskanjem, je deskanje dvodimenzionalno doživetje, kajtanje pa je čisti 3D.

Če je kajtanje subkultura – kako bi se kajtarka morala oblačiti, kakšno glasbo bi morala poslušati in kako razmišljati o življenju?

Anže: Najpomembneje je, da je punca nasmejana in pozitivna, sicer pa vsaka najde svoj stil. Roka in metala mi res ne poslušamo, bolj v house in dance smo usmerjeni, kar se tiče oblačenja pa smo čisti surferji: fantje nosimo hlače malo pod kolenom, punce bikinke. Fino je, če so te čim manjše. [smeh]

Kateri so najlepši kajtarski kotički?

Anže: Bol na Braču, Brazilija, Filipini.

Miha: Bol, Egipt in Portoriko, a meni je najljubši Bol, ker združuje vse najboljše užitke: kajtanje, žur, dobro hrano in lepo naravo.

Idealen poletni zmenek?

Anže: Včasih na kajtanju, če je res noro, rečeš, da je orgazmično, in če bi se zgodil tam na neki lepi plaži še kak orgazem, bi bilo to popolno. Punco bi torej na zmenek peljal kar kajtat.

Kako se punce odzivajo na čednega učitelja kajtanja?

Miha: Mislim, da so punce vedno iskale neko drugačnost. Če jim to pokažeš, se tvoje možnosti radikalno povečajo. Če potem znaš še kaj povedati, si zmagal. Kar se tiče skokov, pa je najbrž že tako, da skoki punce precej vznemirjajo. Alfa samec je tisti, ki najvišje in najdlje leti. [smeh]