'Ali moškemu lahko pride v MEHKEM stanju?' (ODGOVOR strokovnjaka)

"Star sem 36. Pred nekaj dnevi sem dobil mravljinčenje v penisu, ki se je pojavilo in izginilo po nekaj sekundah," je svojo pripoved začel moški. Preberi, kako se je nadaljevala. 

'Ali moškemu lahko pride v MEHKEM stanju?' (ODGOVOR strokovnjaka) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2022

"Star sem 36. Pred nekaj dnevi sem dobil mravljinčenje v penisu, ki se je pojavilo in izginilo po nekaj sekundah. Odločil sem se, da grem na stranišče, ker nisem bil prepričan, kaj se dogaja. Ko sem prišel do pisoarja, sem ponovno začutil mravljinčenje, nato pa sem kar naenkrat ejakuliral. Nisem imel erekcije, niti nisem razmišljal o seksu. Je to normalno?" se glasi zapis moškega na forumu.

Običajno erekcija in ejakulacija hodita z roko v roki. (Včasih pa tudi s penisom v roki.😉) Vseeno pa je tudi nas zanimalo, če lahko moškemu pride tudi takrat, ko penis ni v erekciji in kaj se takrat dogaja v njegovi (spodnji ali zgornji) glavi.

"Ejakulacija se lahko pri moških zgodi normalno, tudi brez erekcije," je na to odgovorila seksologinja.

Mogoče je ejakulirati, ne da bi bil penis trd. Pravzaprav dejanski mehanizmi za doseganje erekcije in orgazma sploh niso odvisni drug od drugega. Erekcije so rezultat mišic in membran penisa, ki se odzivajo na duševno in fizično stimulacijo, ejakulacije pa so produkt živčnega sistema.

Te zanima, kakšen je kot ljubimec? Njegov PENIS ti bo o njem razkril čisto vse!

Običajno erekcije in ejakulacije hodijo z roko v roki glede na to, kako se telo odziva na razburjenje.

'Zdrav' penis bo otrdel s stimulacijo, ki povzroči, da se krvne žile v njem razširijo in napolnijo z več krvi. Ko se stimulacija nadaljuje, živčni sistem sčasoma sproži orgazem kot refleksni odziv na omenjeno vznemirjenje.

Tehnično gledano: vse, kar moški potrebuje za ejakulacijo, so kontrakcije semenovoda in mišic na dnu penisa, pa tudi volja do tega. Trd penis je le bonus.

Moški, ki so izkusili orgazem brez erekcije, pravijo ...

Na Redditu je moški zapisal, da ima raje orgazme brez erekcije, ker jih občuti veliko močneje. Drug uporabnik pa je dodal: "Ali je tvoj penis trd ali ne, ni pomembno. Manj se osredotočaj na svoj penis in bolj na to, da osvobodiš svoj um in pusti, da se tvoja prostata prebudi ter se prepusti užitku."

Spolni užitek se torej ne začne ali konča z erekcijo. Tudi, če mnogi ljudje izgubijo sposobnost za pogoste erekcije, kot so jih imeli včasih, orgazmi niso izključeni. 

Foto: Profimedia, GIPHY

Preberi še: "Zakaj ga nisem prijavila policiji? Ker sem se ga od tistega večera naprej pošteno bala" (izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: 6 VROČIH prediger, ki ga bodo vzburile ŠE bolj kot spolni odnos (št. 3!!! 🔥)