5 tipov moških, ki se jim raje izogibaj!

Nekaterim tipom moških se je enostavno bolje izogibati. V nadaljevanju pa vendarle preveri, kateri tipi moških so to in kako ravnati, če se vendarle zaljubiš vanje.

15. 6. 2015

1 Oblastnež

Lastnosti: odločati hoče o vsem. O vsem! Kaj boste oblekli, s kom se lahko pogovarjate. Zahteva in ukazuje. Skorajda ne popušča.

Kako ukrepati: ponudi mu zrcalno sliko. Če zahteva on, zahtevaj tudi ti. Če se bo zavedel in se prebudil – sijajno. Če ne, ga raje zapusti.

2 Prepirljivec

Lastnosti: ugovarja vsaki tvoji besedi in misli – še posebej rad javno. Večkrat te zasmehuje v javnosti in poudarja, kako malo veš o neki stvari. Samo po sebi se razume, da ti ne priznava nobenih dosežkov.

Kako ukrepati: pogovor običajno ne pomaga, lahko pa ga spraviš iz tira tako, da na njegove strupene puščice odgovoriš z nečim popolnoma absurdnim, denimo neko šalo ali pregovorom: "Ja, ljubi, zagrenjenost je tako lepa lastnost."

3 Uboga žrtev

Lastnosti: ves čas pričakuje najhujše in je popolnoma prepričan, da bo šlo vse narobe in se zato nikoli ne bo nič spremenilo. Pogosto išče tolažbo v alkoholu, tuhta, za svojo nesrečo pa pogosto krivi svojo partnerico. Neredko tudi na agresiven način.

Kako ukrepati: če ga močno ljubiš in se čutiš dovolj močna, lahko odkrito, globoko občuteno sočutje morda zaceli rane v njegovi ranjeni duši in nekoliko spremeni njegov negativni odnos do sveta in okolice. Je pa pomembno, da pri tem ne pozabiš nase in na svoje potrebe.

4 Sramežljiva ledena gora

Lastnosti: je hladen, nečustven, zaprt in poleg tega večinoma tudi redkobeseden. Zanimajo ga le dejstva, bližina se mu ne zdi pomembna.

Kako ukrepati: če je tak že od začetka, ga lahko poskusiš odtajati z veliko topline. Vendar moraš vedeti, da se ne bo spremenil. Tega ne počne iz zlobe, temveč zato, ker takšen pač je. Če pa hladen v odnosu postane postopoma, je jasno, da očitno noče poiskati skupne rešitve. V tem primeru lahko le še trpiš. Ali bolje: odideš.

4 Mamin sinček

Lastnosti: on je mehkužnež. Nikoli se ne postavi za druge, se izogiba, da bi povedal lastno mnenje in tudi ne želi sprejemati odločitev. Ker je pri takšnih moških večinoma odločilno roko nad njimi imela mama (ali pa jo je morala imeti, ker je bil mehkužnež tudi njen mož), prisluhne večinoma njej, namesto sebi in svoji partnerici.

Kako ukrepati: če si z njim, moraš ljubiti njegove dobre, nežne plati. In poskrbeti, da ga izbezaš iz njegove polžje hišice.

Preberi še: Česa ti ne bo nikoli povedal?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri