5 tipičnih lastnosti novodobnega moškega

Na srečo ti novodobni moški niso več nobena izjema ali redkost.

5 tipičnih lastnosti novodobnega moškega (foto: Profimedia) Profimedia
2. 8. 2016

Če pustimo ob strani dejstvo, da imajo skoraj vsi bradice in na stran počesane ali zabrite lase, imajo novodobni moški naslednje lastnosti. 

Radi so očetje

NEKOČ: Včasih je veljalo, da je moški tisti, ki prihaja iz službe domov pozno popoldne, si vzame urico za igro z otroki, ko pa začnejo jokati in sitnariti, jih mama spravi v posteljo.

DANES: Tudi v Sloveniji pa smo dandanes priča temu, da vse več moških zelo resno jemlje svojo očetovsko vlogo – in poleg tega še zelo radi.

Pravi pogovori

NEKOČ: Tipično moško: ko se srečata z najboljšim prijateljem, spijeta pivo ali dve in se pogovarjata o službi, nogometu, računalnikih, seksu … Temeljno pravilo: nič preveč osebnega.

DANES: Toda prav osebne stvari zanimajo 'novega moškega'. Moški se o partnerskih odnosih in o svojih težavah pogovarjajo pogosteje kot ženske!

Razkritje šibkih točk

NEKOČ: Pravi moški ne pozna strahu in negotovosti. Tudi ne razmišlja veliko o svoji zunanjosti. Je čudovit, in to je to!

DANES: Seveda pa so tudi moški negotovi – le do zdaj tega niso hoteli priznati. In tudi urejeni so radi in prav nič si ne zatiskajo ušes ob pohvalah na svoj račun.

Pristen odnos s starši

NEKOČ: Včasih bi jih lahko razvrstili v skupino maminih sinčkov ali pa skupino tistih, ki jim ni mar za svoje starše.

DANES: Nova generacija moških pa ima pristen odnos s starši.

Negovanje lepote

NEKOČ: Poleg zobne kreme in pene za britje moški skorajda niso potrebovali nobene negovalne kozmetike.

DANES: Glede na več anket moški zdaj preživijo v kopalnici celo več časa kot ženske. Tudi kovčki moških so za na počitnice čedalje bolj polni. Ne zadostujta jim več le dve majici in dvoje hlač …

Preveri še, kakšne so značilnosti dobrega frizerja. Obdrži ga, če je tvoj tak!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri