4 situacije, ko so moški ranljivejši od žensk

Tega seveda ne bo nikoli priznal, a v znanstvenih logih se govori, da so moški v določenih trenutkih ranljivejši od žensk. Te zanima, kdaj?

4 situacije, ko so moški ranljivejši od žensk (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2016

1 Po prepiru

Seveda je med kreganjem obema neprijetno, a ko vihar mine, ti 'prideš k sebi' precej hitreje. Povsem naravno se ti namreč zdi, da pokličeš prijateljico in ji vse poveš, s tem pa še enkrat podoživiš dogajanje in ga predelaš.

On se s svojimi težavami ne bo zaupal nikomur, kar pomeni, da vsa teža ostane na njegovih ramenih, to pa občutno podaljša čas, v ka­terem si lahko opomore.

2 Če se dlje časa ne vidita

Punce ostanemo navezane na svojega dragega tudi takrat, ko nismo v njegovi bližini, fantje pa čutijo najmočnejšo čustveno povezavo z drugimi le takrat, ko so fizično skupaj.

Če živita vsak v svojem mestu in se vidita le ob vikendih, ti lažje sama prebiješ teden, saj ti zadostuje, da veš, da te ima rad in da misli nate – njemu pa je težje, saj potrebuje tvojo neposredno prisotnost.

3 V stresnem obdobju

Oba sta pod visoko napetostjo, pa vseeno ti ostajaš bolj optimistična in se ne pustiš kar tako 'iztiriti'. Zakaj?

V ženski naravi je zapisano, da mora poskrbeti za ugodno počutje svojega moškega (in otrok), zato si ne more privoščiti pretirane slabe volje. Za moške pa to ne velja in s stresnim stanjem se jim ni treba bojevati. To pa pomeni tudi, da so dlje časa v godlji ...

4 Ko nisi navdušena nad njegovo mamo

Auč, najbolj občutljiva tema. Ko sinček odraste, je ena od njegovih velikih želja, da bi se vse zanj pomembne ženske dobro razumele med seboj.

Prvi na seznamu sovražnikov, ki po nepotrebnem zapletajo njegovo življenje, so konflikti med njegovo mamo in njegovo drago, kajti živeti ne more niti brez ene niti brez druge.

Zato bo res zelo nesrečen, če bo do njih kdaj prišlo.

Preberi še: Kaj ZARES osrečuje moškega?