3 besede, ki jih nikoli ne želi slišati od tebe

Morda se niti ne zavedaš, da to počneš, a če izgovoriš te tri majhne besede, takoj odvrneš moške od sebe.

3 besede, ki jih nikoli ne želi slišati od tebe (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2018

Nikoli nisem imela manekenske postave in bili so boljši časi, ko sem telo nekako oklestila s športom, ter slabši, ko so mehke blazinice drhtele skupaj z menoj.

Ampak vedno – ne glede na številko na tehtnici – so bili moji fantje nori name. Tistemu, ki se je zaljubil vame in me je imel rad, sem bila všeč točno takšna, kakršna sem bila – s kilo gor ali dol.

A z njihovim navdušenjem nad mano se nisem ravno obremenjevala, raje sem se s svojim nezadovoljstvom nad telesom – zelo rada sem ponavljala besede, da sem debela. Je bilo to fantom všeč? Neeee!

Imeli so me radi, oboževali so moje telo, a s svojimi besedami sem jim ves čas dopovedovala, da se motijo (in prav nikoli nisem pomislila, da jim s tem vsajam dvom, ali naj jim bom res všeč, temveč sem mislila, da sem le razumsko kritična).

Napaka, ki je nisem več ponovila po vroči avanturi

Bilo je kot magnet in ja – bila sva si neznansko privlačna. Vse, kar sem v tistih nekaj dneh doživela z njim, je nepozabno, tudi moje besede: "Ma ja, seveda sem debela!"

Ko me je nato vprašal, ali bi želela kaj spremeniti na svojem telesu, sem izstrelila: "Vse!" Nejeveren me je pogledal in ostal tiho.

Za vedno – nikoli več se ni oglasil na telefon ali pozvonil pri mojih vratih. Po tistem se sploh nisem zavedala, zakaj je odšel iz mojega življenja tako hitro, kot je vanj prišel. Nešteto razlag, a nikoli nisem pozabila njegovih oči, zaprepadenega pogleda ob mojih besedah. Videl je boginjo, pokazala se mu je 'zakompleksanka'.

In po hladnih mesecih, ko je šport spet obsedel nekje v zadnjih vrstah, sladkarije pa so se prebile v prve vrste, mi špeh okoli trebuha spet močno preseda. Komajda sem se ugriznila v jezik, da ne bi spet izgovorila najbolj antiseksi besed, zato sem se raje odločila, da o njih povprašam fante.

Rezultat: Nikoli mu ne izreci sledečh treh besed: "Videti sem debela." (tudi če je res!)

Zakaj?

"Ko mi ženska reče, da je videti debela, je vse, kar mi šine skozi glavo: Kako se lahko čim hitreje izvlečem iz tega pogovora?" mi je priznal Žiga, 34, in povedal, kaj se mu ob teh besedah plete po glavi:

"Ali išče komplimente ali sama sebi ni všeč ali pa se je resnično zredila. Kakršenkoli je razlog, moj odziv je: Lepo prosim, nehaj že enkrat!"

To pa ni ravno odziv, ki si ga pričakovala od moškega. Zakaj tega moški ne želijo slišati?

"Ko rečeš: 'Videti sem debela', se počutimo nemočni. Takrat vemo, da nam ne boš verjela ne glede na to, kolikokrat ti rečemo, da si privlačna.

Vemo, da si že prestopila na temno stran globoke negotovosti in da zate ni pomoči," je razložil Žiga, Jernej, 27, pa dodaja:

"To je, kot da bi rekla, da si grda." Luka, 29, pravi: "V trenutku, ko ženska izgovori te besede, je večer uničen. Ko to reče, je že potrta in slabe volje. Kakšna zamorjenost!"

Podvomil bo o sebi!

Tvoj moški ve, da nisi debela. Lahko vidi, da nisi debela. Pa vseeno – večkrat ko boš ponovila, da si debela, bolj bo začel dvomiti o dokazih, ki jih vidi z lastnimi očmi (še enkrat – všeč si mu, drugače ne bi bil s teboj).

"Imel sem res lepo punco, ki je bila prepričana, da je pretežka. Tako pogosto mi je govorila, da je debela, da je nisem spoznal s svojimi starši, ko so prišli na obisk. Začel sem dvomiti, ali res vidim isto stvar, kot jo vidijo drugi objektivni ljudje, ko gledamo vanjo," Miha, 30.

Ko izgovoriš te besede moškemu, ki se je do takrat imel s teboj fino, se začne spraševati, zakaj njegova ženska misli, da je debela, potem pa premišljuje, ali je res debela, in na koncu se tudi sam počuti debelega. To je res velik padec na lestvici privlačnosti.

Zato prosim, ko boš drugič čutila potrebo izgovoriti te tri majhne besede – upri se jim. Tudi če si se zredila za kakšno kilco, moškega, ki si mu všeč in ki te ima rad, to sploh ne bo motilo. Verjemi moškemu, ko ti reče: sploh ne omenjaj tega.

Prevedla in priredila: Petra Arula

Preberi še: Mmm ... preizkusi oralca, ki mu bo zmešal glavo!

Priporočamo tudi: Osebna izpoved: "Najboljši prijateljici sem povedala, da jo fant vara"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri