10 idej za (skoraj) zastonj zmenke

Varčuješ? Modra odločitev. A zaradi tega ni treba pozabiti na zabavne zmenke – v nadaljevanju ti predstavljamo nekaj poceni idej.

10 idej za (skoraj) zastonj zmenke (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2015

1 Priredita si večer družabnih iger.

Enka, tvister in marsikatera igra s kartami so primerne za dva igralca. Pustita domišljiji na plan in priredita pravila za seksi različico ali si izmislita vročo nagrado za zmagovalca.

2 Za spremembo se na sladoled odpravita z rolerji.

Prednosti: ne bo vama treba iskati parkirišča, v vročem avtu se ne bosta skuhala od vročine in še mirno vest bosta imela ob lizanju sladoleda, saj bosta kalorije pokurila na poti domov.

3 Obiščita brezplačno razstavo ali koncert.

V več mestih po Sloveniji je še posebej v poletnem času na ogled veliko razstav – od fotografskih do umetniških, poteka pa tudi nešteto koncertov in drugih kulturnih dogodkov.

4 Pojdita na karting.

Cene za eno vožnjo se gibajo okrog 10 evrov (odvisno od časa in lokacije). Ker je ponudnikov te zabave vedno več, bo najbolje, da kar na spletu poiščeta kakšnega v vajini bližini.

5 Tudi kino ni več poceni ...

... zato jih rajši glejta doma! Če pa filme vseeno raje gledata na velikem platnu, kateri dan v tednu so vstopnice cenejše.

6 Na zares vroč dan že zjutraj odkolesarita ...

... do najbližjega jezera ali reke, kjer se je možno kopati, in si privoščita ohladitev v osvežujoči vodi. Da bo vse skupaj izpadlo kot pravi izlet in da vama ne bo treba zapravljati v gostilni, si malico pripravita že doma.

7 Eden drugega naučita igrati svojo najljubšo računalniško igrico.

Vzemita si čas za vajo, nato pa med sabo primerjajta iznajdljivost in hitrost. Kdor zmaga, naj si izmisli željo, ki jo mora drugi uresničiti, na primer: masaža pred spanjem, zajtrk v postelji, razvajanje tako ali drugače ...

8 Kupita tortilje, koruzo, malo zelenjave in piščančjega mesa ...

... ter pekočo omakico ali druge sestavine, ki prihajajo iz dežele sombrerov, in si pričarajta mehiško kosilo ali večerjo. Vzdušje bosta še poudarila s pravo glasbo in seveda s pijačo.

9 Pomerita se v mini golfu –

to je eden od redkih športov, pri ka­terem sta bolj pomembni mirna roka in natančnost kot pa mišice in moč. Ali bosta zmenek zastavila tekmovalno ali le za zabavo, je vajina odločitev, vsekakor pa mora glavni namen ostati nepozabno druženje dveh do ušes zaljubljenih ljudi.

10. Menita, da je sreča na vajini strani?

Potem se odpravita v najbližji casino in vplačajta manjši znesek – kdo ve, morda bosta večer končala z več denarja v žepu! Če se vama kljub dobremu občutku ne posreči, se lahko še vedno potolažita z mislijo, da imajo srečo pri kartah le tisti, ki niso srečni v ljubezni.