Zaradi TIHOTAPSTVA zapirajo TO znano trgovino z oblačili (zagotovo tudi TI nakupuješ v njej)

Ojooo, tega si pa ne bi mislili! Tole je naravnost grozno.

Zaradi TIHOTAPSTVA zapirajo TO znano trgovino z oblačili (zagotovo tudi TI nakupuješ v njej) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 7. 2022

Družba C&A je razširjena po vsej Evropi, tudi pri nas. 18 držav, 1300 trgovin, 25 tisoč zaposlenih. A te številke se bodo nekoliko zmanjšale, saj je v Srbiji prišlo do odmevnega dogodka ...

Stečaj so razglasili zaradi tihotapstva

Kot so pojasnili, so bili tarča organizirane carinske prevare, ki so jo izvedli sicer neznani storilci, med njimi pa naj bi bil eden izmed poslovnih partnerjev srbskega podjetja.

O kaznivem dejanju je carinski organ prvič obvestil oktobra 2021, omenjeni storilci pa so z zlorabo logotipa C&A, ugodnega carinskega položaja in pooblastil za zastopanje carinskega zastopnika družbe C&A v Srbiji sistematično izvedli več kot 300 goljufivih uvozov.

Naročaš po spletu in plačuješ PO POVZETJU? Pošta uvaja VELIKO spremembo, ki jo moraš poznati

Podjetje C&A Srbija je razglasilo plačilno nesposobnost in uvedlo stečajni postopek

Na podlagi večmesečne preiskave so v družbi C&A sicer prepričani, da ne bi smeli nositi posledic tega kaznivega dejanja, kljub temu pa je srbski carinski organ zavzel stališče, da so dolžni plačati carinske dajatve v okviru goljufivih uvozov blaga.

Glede na obseg terjatev so se v podjetju odločili, da razglasijo plačilno nesposobnost, kar bo srbski proračun oškodovalo za približno 6 milijonov evrov. Odločitev bo v Srbiji prizadela 14 trgovin in približno 135 zaposlenih, postopek v Srbiji pa na nikakršen način ne vpliva na druga tržišča družbe C&A.

To pomeni, da bomo v Sloveniji še naprej lahko normalno nakupovali v trgovinah C&A. Jupi!

Foto: Profimedia, promocijsko gradivo