Modna pika na i drugega Philips Fashion Weeka

Pod streho Kina Šiška se je v treh dneh zvrstilo pet modnih revij številnih neuveljavljenih in uveljavljenih domačih modnih oblikovalcev.

Modna pika na i drugega Philips Fashion Weeka (foto: PETER VUKOVIC) PETER VUKOVIC
4. 4. 2012

Vse revije, ki so si jih v živo ogledali modni poznavalci, povabljenci in večina slovenskih medijev (mnogo pa nas je prenose spremljalo tudi na spletu), so varno spravljene in arhivirane (v foto in video obliki) na uradni spletni strani Philips Fashion Weeka.

V zadnjem sklopu modnih revij drugega slovenskega tedna mode je kot prvi pisto osvojil Zoran Garevski:

»Pozabljene fotografije, pokrajine, ki naj bi obstajale, poezija, ki ni bila napisana, vonj po neznanem in dotik, ki ostane... za vedno.«

V nadaljevanju smo nato lahko videli še kolekcijo modne znamke Nine Šušnjara – njeno modno zgodbo so tudi tokrat pospremile besede: ženstvenost, zapeljivost, nasprotja in kontrasti ...

Predstavila se je tudi Marjeta Grošelj, ena najbolj priznanih in vplivnih modnih oblikovalk torbic, na katere že več kot 45 let prisegajo slovenske in tuje zvezdnice. Za njeno oblikovanje so značilni obvladovanje materiala, premišljen izbor dizajna in dodatkov, odločanje o tistem »pravem« barvnem odtenku.

Sledila je odštekana modna revija vedno posebnih Jelene in Svetlane Prokovič in pa vizija modne oblikovalke Nataše Hrupič.

Alenka Globočnik je pod blagovno znamko Akultura predstavila materiale, ki se drzno sestavijo v kolaž avantgardnosti in prefinjenosti. S kontrasti se je za konec poigrala tudi Nataša Peršuh in predstavila kolekcijo nasprotujočih si principov, ki v pravih kombinacijah tvorijo popolno celoto.

Zadnjo, torej peto (in hkrati drugo sredino) modno revijo si lahko v kompletu (foto & video) ogledaš v prispevku Video in foto: Druga sredina modna revija.

Epilog drugega tedna mode

In ta druga sredina revija je kot zadnja v okviru letošnjega tedna mode zaključila popolno celoto Philips Fashion Week-a, ki je letos postregel s petimi sklopi fantastičnih modnih revij, modni dogodek je spremljalo skoraj 200 novinarjev in številni povabljenci. Ti so se po koncu današnje revije še nekaj časa družili v kinu Šiška, zabava pa se je skupaj z oblikovalci preselila še v klub nad mestom.

Modni ustvarjalci pa seveda že pišejo novo modno zgodbo, ki bo svoj epilog doživela na prihodnjem Philips Fashion Weeku še letos in sicer na jesen!

Foto: Alex Štokelj