Zadnji dan tedna mode na Fashion Weeku Aquafresh

Za nami je tretji dan 6. tedna mode, s tem pa tudi sklepno dejanje letošnje modne pomladi, ki sicer narekuje smernice za prihajajočo jesen in zimo 2014.

Italijanska eko moda (foto: Aleš Pavletič, Primož Predalič) Aleš Pavletič, Primož Predalič
17. 4. 2014

V Centru urbane kulture Kino Šiška je bilo na zadnji dan še posebej pestro.

Začelo se je že navsezgodaj popoldne, in sicer s tiskovno konferenco o Italijanski eko modi, na kateri smo slišali marsikaj uporabnega o izbiri okolju prijaznih in predelanih materialov ter videli nekaj kosov nove kolekcije Newlife Max Mara.

Giusy Bettoni, direktorica podjetja C.L.A.S.S.: "V našem podjetju verjamemo, da je mogoče združiti lepa, inovativna in nosljiva oblačila ter spoštovati odgovornost do okolja. Poleg tega bi radi, da so oblačila narejena iz organskih materialov, obnovljivih virov in reciklirana, kar je pomembno tudi za njihovo estetsko vrednost."

Tiskovni konferenci je sledila italijanska eko modna revija. Kolekcije so predstavile modne hiše Bioneuma, Goodsociety, Na2rale, Opificio V, Retro in Silenziostampa. Šlo je za modno revijo kolekcij italijanskih blagovnih znamk iz mednarodne platforme C.L.A.S.S., izložbe mode, blaga in ekskluzivnih materialov, narejenih z uporabo pametnih in okolju prijaznih tehnologij.

Od pete ure popoldne je bil znova odprt Fashion week Boutique, na katerem so se vsak dan predstavljale znamke unikatnih modnih dodatkov.

Prva modna revija v zadnjem dnevu modnega tedna je minila v znamenju študentov magisterija NTF, ki so skozi celostno zasnovan projekt Perpetuum prikazali svoj pogled na temo trajnosti. Letos se je na Fashion week Aquafresh predstavilo vsega skupaj 80 študentov različnih letnikov, ki lahko v modnem smislu postanejo sila spreminjanja zavesti in delovanja skupnosti.

Večerno in s tem zadnjo modno revijo so sklenili izkušenejši modni oblikovalci. LETOUT je ime kolekciji pod katero se je podpisala Nataša Peršuh – tokrat se je odločila za kombinacijo starih in novih kosov, za pretanjen izbor in nadgradnjo že poznanega. Oblikovalka Petja Zorec je v svoji kolekciji prav tako kombinirala: tekstilne tehnike in tehnološke novosti, moško linijo je popestrila še z avtorskimi pleteninami. Akultura, znamka Alenke Globočnik se jeseni in pozimi namerava vračati h koreninam. Predstavila nam je avantgardne kroje in oblike. Sofia Nogard, blagovna znamka, pod katero se skrivata Mija Curk in Boštjan Mljač je bila tokrat nekoliko bolj elegantna, a še vedno predstavlja nosljive kose. Kot zadnja se nam je s kolekcijo predstavila še Tanja Zorn, ki se je tokrat osredotočila predvsem na detajle, na uniseks oblačila in na inovativnost v krojih.

S tem modno dogajanje še ni povsem zaključeno. Med 22. aprilom in 10. majem bo v Midasu potekal showroom izbranih kolekcij NTF študentov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri