Eko vabilo na modni dogodek 3 Re 2012!

V okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012, ki se bo 24. marca 2012 zaključil z vseslovensko prostovoljsko čistilno akcijo, potekajo številne aktivnosti, ki spodbujajo javnost k preprečevanju nastajanja odpadkov in utrjujejo zavedanje, da je najboljši odpadek tisti, ki ne nastane.

3. 3. 2012

Če pa odpadek že nastane, to ni smet, ampak dragocena surovina za nadaljnjo uporabo.

Odpadni tekstil in embalaža sta zelo pogosta odpadka, ki jih s kančkom domišljije lahko vedno znova uporabimo – tudi v modni industriji.

Pobudniki projekta Očistimo Slovenijo 2012 Ekologi brez meja ob tej priliki tako vljudno vabijo na

  • modno revijo 3Re 2012 (Reduce/Reuse/Recycle), ki bo potekala v sredo, 7. marca ob 15. uri, na Čopovi ulici v Ljubljani.

Dogodek bo povezovala Mojca Mavec, za glasbeno popestritev pa bodo poskrbeli Rok Trkaj, Janez Dovč in Boštjan Gombač.

Na modni reviji bodo predstavljene kreacije in modni dodatki, narejeni iz rabljenih oblačil ter iz embalažne plastike Ljubljanskih mlekarn. Oboje bo zaživelo v novi, sveži zgodbi!

Za modni studio in modno fotografijo bodo v pritličju Mestnega gledališča ljubljanskega poskrbeli študentje VSŠ ŠC Sežana in vodja fotografov pri projektu Očistimo Slovenijo 2012 Tanja Ristič. Za frizure bo skrbel Mitja Styling. Fotografije izbora kreacij bodo objavljene v naslednjih izdajah priloge Dela ONA.

Kreacije bodo na ogled v pritličju Name in Maximarketa do konca marca, nato bodo predstavljene na skupni razstavi v Kavarni Mestnega muzeja. Slovenski etnografski muzej bo 18. maja ponovno gostil kreacije, nastale v sklopu modne revije 3Re 2012.

Modna revija 3Re 2012 bo ponovljena v mariborskem Europarku 31. marca ter 5. septembra 2012 ponovno v Ljubljani.