Ustvarjalka Tjaša Mavrič – TMpriboljški

TMpriboljški - reciklirani izdelki, a to ni očitno na prvi pogled.

29. 6. 2013

Modni dodatki, ki jih arhitektka Tjaša Mavrič izdeluje pod imenom TMpriboljški, so izdelani iz blaga naših starih mam, iz recikliranih plastičnih odpadkov in plakatov, nakupovalnih vrečk, starih zadrg, dežnikov, zaves in še marsičesa drugega.

"Šivalni stroj sem prijela v roke pri 13 letih. Predelovala sem stare babičine obleke in izdelovala nove kose. Reciklaža mi je bila nekako najbolj blizu. Rada sem starim stvarem dajala nov pomen. Pred dvema letoma sem izdelala prvo kolekcijo torbic. Od takrat se vrstijo dogodki, ki mi dajejo navdih in voljo za nadaljevanje pri ustvarjanju. S pridihom sodobnosti in z združevanjem različnih barv, materialov, plasti in oblik ustvarjam širok spekter uporabnosti v urbanih okoljih, dodatki pa svoje mesto najdejo tudi na elegantnih prireditvah. Trenutno večino časa posvečam izdelovanju izdelkov iz recikliranih nakupovalnih vrečk. Raziskujem material, kombiniram barve, upogibam in dodajam plasti. To je material, ki je lahko zelo kompakten, vodoodporen, hkrati pa ponuja veliko možnosti oblikovanja. Poskušam ustvariti izdelke, ki so reciklirani, vendar to ni očitno na prvi pogled. Odkrivanje podob, ki jih ta material ponuja, me tudi najbolj razveseljuje in navdihuje pri delu," nam je zaupala umetnica, ki je v kolekcijo modnih dodatkov vključila širok spekter izdelkov – torbe in torbice, toaletke, tobačnice, denarnice, ovitke, verižice, broške, prstane in uhane.

"Rada ustvarjam izdelke, ki spreminjajo svojo funkcijo. Broška lahko postane verižica in obratno. Torbica lahko postane toaletka."

Njeni modni dodatki poskušajo odgovoriti željam vsakega uporabnika in ponuditi veliko mero fleksibilnosti.

Kje jo najdeš?

Izdelke si lahko ogledaš in jih naročiš na spletni strani www.tmpriboljski.si ali pa na Facebookovi strani TMpriboljški.

Foto: osebni arhiv, Anja Korenč, Matic Blatnik, Miq, Ivo Pregelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri