Ustvarjalka Tjaša Brajdih – Unikatiasha

"Že od malih nog sem rada risala, šivala in ustvarjala na vse možne načine, konkretno pa sem se za to pot odločila z izborom študija likovne pedagogike. Diplomsko delo z naslovom Odsev Krasa v nakitu je bila pravzaprav odskočna deska za odločitev, da bi se z oblikovanjem unikatnega nakita rada ukvarjala še naprej, saj v tem resnično uživam," nam je zaupala Tjaša Brajdih, ustvarjalka, ki je Kraševka – po rodu in duši.

Ustvarjalka Tjaša Brajdih – Unikatiasha (foto: Blažka Benčina in osebni arhiv) Blažka Benčina in osebni arhiv
13. 7. 2013

"Od tod tudi moja obsesija z listki, predvsem rujevimi, ki jih najdete na skoraj vseh mojih izdelkih. Do kraške pokrajine gojim namreč posebno naklonjenost, ki se že vseskozi namerno ali nenamerno izraža tudi skozi oblikovanje unikatnega nakita, torbic in preostalih modnih dodatkov," je dejala Tjaša Brajdih, ki pri izdelavi nakita najpogosteje uporablja pleksi steklo, barvno žico za kvačkanje in prave posušene rastlinice, kot so rujevi listki in cvetovi ter trtno listje. Pri šivanju torbic in denarnic pa se pod njenimi rokami najpogosteje znajdejo umetno usnje in mikrofibra.

"Torbice so različnih velikosti, oblik in barv, da si lahko vsakdo najde sebi primerno. Večinoma šivam po naročilu, saj tudi sama rada vidim, da se končni izdelek v celoti ujema z željami naročnic. Tudi sicer je najlepši del mojega ustvarjanja tisti trenutek, ko se lastnica tako razveseli svojega novega unikatnega izdelka, da vem, da je ta prišel v prave roke, kar me osrečuje in daje zagon za raziskovanje novih poti oblikovanja."

dodatki

Kje jo najdeš?

Vabljena k ogledu spletne strani www.unikatiasha.com, najdeš pa jo tudi na Facebooku, kjer redno objavlja vse, kar nastaja izpod njenih rok.

dodatki

Foto: Blažka Benčina in osebni arhiv