Ustvarjalka Tanja Stokin z nakitom Zojani

Pri Tanji Stokin se je ustvarjanje začelo kot posledica preproste očetove filozofije: Česar ne moreš kupiti, ustvari sam. Tako sta se očetova domiselnost in mamina natančnost združili in začel je nastajati nakit.

Ustvarjalka Tanja Stokin z nakitom Zojani (foto: Tanja Stokin - Zojani) Tanja Stokin - Zojani
12. 4. 2014

"Ljubezen do nakita je v meni rasla že od malih nog. V srednji šoli so nastajali prvi kosi nakita iz polimerne gline, pred dobrim letom dni pa sem se končno naučila osnov oblikovanja žice," nam je zaupala Tanja, ki se je osnov naučila kar na spletu.

"Oblikovanje in izdelava nakita je zame svojevrstna meditacija, kar kupci tudi opazijo. To je ljubezen do ustvarjanja. V mojih izdelkih boste našli vso mojo bit, strast, čustva, ljubezen in energijo. Ideja se iz misli prek srca in rok prelije v srebrno žico, piko na i pa doda sij kristalov Swarovski elements – tako se rodi nakit Zojani," je še dejala ustvarjalka, ki je že opozorila nase z ročno izdelano krono za Miss Earth 2014.

"Krona je nastajala mesec dni in pol, kar je približno 120 ur dela," je povedala Tanja Stokin, ki najraje izdeluje nakit po lastnem navdihu, se pa vsakič znova razveseli tudi oblikovalskih izzivov v obliki želja strank.

Kje jo najdeš?

Zojani je prisotna na Facebooku, v izdelavi je tudi spletna trgovina www.zojani.si.

Ureja: MetiBeti , fotografije: osebni arhiv