Ustvarjalka Sandra Pohole – K8 dizajn

Ustvarjalko Sandro Pahole sta začarali črna in bela.

Ustvarjalka Sandra Pohole – K8 dizajn (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
2. 2. 2013

Sandra Pahole je uradno inženirka grafične tehnike, ki jo je desetletno ukvarjanje z oblikovanjem knjig zaznamovalo.

"Že bežen prelet mojega igrivega unikatnega sveta nakita pove, da sta me črna in bela barva, v kateri sem zrla v računalniški zaslon, ko sem skozi leta postavljala in oblikovala knjige, začarali. A brez barve ne gre. Že iz mojega logotipa intenzivno brizgne pljusk magente, barve, ki bo sčasoma morda edina, ki bo ob beli in črni sestavila podpis znamke unikatnega nakita K8 dizajn. Z njim sem ravnokar vstopila v tretje leto obstoja," nam je zaupala Sandra, ki poleg nakita izdeluje tudi prepoznavne drobne okraske.

"Moj zaščitni znak so postali prašički za srečo in pikapolonice. Te pisane drobne živalce so postale priljubljeno darilo za vse, ki cenijo drobne pozornosti in v tem drvečem času verjamejo, da morajo obstajati drobni amuleti, ki nas varujejo pred vseenostjo, nas spominjajo na prijaznega darovalca in to, kar nosijo: srečo. Bolj obračaš te drobne čudeže in iščeš v njih sled človeških rok, bolj si presenečen in navdušen, kaj zmore natančna, predana in nadarjena roka," nam je zaupala Sandra in povedala še, da svoje filigransko drobne male čudeže najraje ustvarja iz polimerne gline, v zadnjem času pa vedno bolj posega po glini, ki je izdelana na osnovi čebeljega voska.

"Delo z njim je še prijetnejše, saj se z gnetenjem drobcev te gline preoblikuje nekaj, kar je bilo nekoč del narave, zdaj pa postaja umetniški izdelek, ki nam omogoča, da drobec narave zaživi tudi z nami."

Kje jo najdeš?

Izdelke si lahko ogledaš na spletni strani www.k8dizajn.si, obiščeš pa lahko tudi Facebook stran K8 dizajn.

Napisala: Metka Pravst • Foto: osebni arhiv