Ustvarjalka Monika Uršič - Nakit in dodatki Monique

Monika pri kreiranju nakita in drugih modnih dodatkov izbira naravne, a hkrati bogate materiale.

Ustvarjalka Monika Uršič - Nakit in dodatki Monique (foto: Osebni arhiv monique) Osebni arhiv monique
17. 8. 2013

Ustvarjalna Monika Uršič je že od nekdaj zaljubljena v barve, kar izraža tudi pri svojem nakitu in dodatkih. Sicer diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok jemlje svoj konjiček zelo resno.

V blagovno znamko Monique jo je popeljala velika želja po ustvarjanju in oblikovanju, predvsem pa nositi nekaj drugačnega in posebnega. Odločila se je, da pri izdelovanju modnih dodatkov nikakor ne bo suhoparna in dolgočasna, ampak zanimiva in vedno aktualna.

"Nakit in dodatke odlikujejo žive barve ter pestrost materialov in tehnik. Te kombiniram med seboj, saj prav v tem vidim čar svoje unikatnosti. Pri vsem tem pa želim, da ostaja nakit praktičen in lahek, zato večinoma izbiram naravne, a hkrati bogate materiale.

Tako med stvaritvami Monique najdete broške, uhane, prstane, ogrlice, pasove, zapestnice, zimske dodatke, dodatke za lase in zelo priljubljene delujoče ure. Vedno  znova preizkušam različne barvne kombinacije in s tem poskušam ustvariti nekaj čisto novega, odbitega, posebnega in prefinjenega," je dejala ustvarjalka, ki je za svoje izdelke prejela pozitivno mnenje strokovne komisije za ocenitev domače in umetnostne obrti.

Kje jo najdete?

Njeni izdelki so na ogled na Facebookovi strani Nakit in dodatki Monique, prodaja pa jih tudi na ART festivalih.