Ustvarjalka in blogerka Julija Peklar – Julie’s bubbles

Predstavljamo ustvarjalko (in blogerko), ki je popolnoma predana vintage slogu!

Ustvarjalka in blogerka Julija Peklar – Julie’s bubbles (foto: Lisa Press) Lisa Press
24. 3. 2012

“Sem oboževalka čudovitih stvari, in odkar vem zase, rada ustvarjam. Že od majhnih nog sem bila ustvarjalna in prodorna. Med študijem sem veliko svoje energije preusmerila na izpopolnjevanje v strokovni smeri, proti koncu študija pa sem si zaželela početi tudi veliko stvari, ki dobro denejo moji duši,” je novinarjem revije Lise zaupala diplomirana psihologinja, ki vse čudovite stvari deli s svetom na svojem blogu.

“Stvari, ki jih rada počnem ali jih obožujem, so kot majhni mehurčki, ki plešejo okoli mene – od tod tudi navdih za ime mojega bloga Julijini mehurčki, ki ga pišem že peto leto in tam predstavljam svoje fotografije, lepe stvari, ki so mi všeč, ki jih najdem kje drugje ali jih ustvarim sama.” Julija je predana vintage slogu in ta se še kako odraža v njenih izdelkih.

“Očarajo me romantičnost, nežnost in eleganca na eni strani ter barvitost, modernost in šik na drugi,” je dejala Julija, ki je, ko je bila brezposelna (danes je sicer zaposlena v državni upravi), sklenila svojo ustvarjalnost nadgraditi in ustvariti svoj 'mini biznis'.

“Drobne trenutke življenja ujemam v fotografski objektiv in tako nastajajo razglednice, voščilnice, knjižne kazalke in še kaj, v veliko zadovoljstvo pa mi je tudi izdelovanje različnega nakita. Najraje delam z blagom in vintage gumbki, spoprijela pa sem se tudi z usnjem. Izdelujem takšne in drugačne ogrlice, broške in prstane. Nekaj časa sem se navduševala nad šivanjem majhnih toaletnih torbic, vendar bo treba najprej nabaviti nov šivalni stroj. Od vsega pa bi najraje izpopolnila svoje fotografsko znanje in se tega področja lotila na višji ravni.”

Kje jo najdeš?

Ker je na začetku svoje ustvarjalne poti, ima le promocijsko stran na Facebooku Juliesbubbles, upa pa, da se bo kdaj v prihodnje pojavila na kakšnem art marketu, njeni izdelki pa v trgovinah.

Tudi ti ustvarjaš?

Če bi rada predstavila svoja umetniška dela, poišči stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali piši na ustvarjalne.roke@gmail.com.