Ustvarjalka Ajda Seničar – P!ka

Ajda Seničar je že od malih nog zaljubljena v ustvarjanje. Začela je s papirjem, nadaljevala z mavcem, perlicami in lesom. Danes pa svoje oboževalke razveseljuje z modnimi dodatki živahnih barv in različnih materialov. 

Ajda Seničar - Pika (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
26. 5. 2012

Ajda je hvaležna svoji mami, da jo je že od malih nog spodbujala pri ustvarjanju.

"Začela sem s papirjem, nadaljevala z mavcem in kalupi, nato sem se lotila ustvarjanja nakita s perlicami, sledilo je obdobje lesa, nato izdelovanja sveč, čemur je sledila še poslikava svile. Pred tremi leti pa sem se končno našla," je dejala absolventka podiplomskega študija marketinga, ki v prostem času najraje ustvarja modne dodatke, zlasti prstane.

In s prstanom se je tudi začela njena pikasta zgodba.

"Zaljubljena sem v nakit, predvsem v poseben, nevsakdanji, drugačen, nestandardnih velikosti in oblik. In prav takšen črn prstan sem iskala. Ker ga v trgovinah z modnimi dodatki nisem našla, je padla odločitev: "Če ga ne morem nikjer kupiti, si ga bom izdelala sama! In nenačrtovano je ta odločitev postala moja odskočna deska."

Odkrila je krogce, trakce, zadrge, gumbke in druge male dodatke, ki jo iz dneva v dan navdajajo z novimi zamislimi, idejami in izzivi.

"Za moje pike so značilne živahne barve, nevsakdanje barvne kombinacije, kombiniranje različnih materialov in predvsem krogi ... To sem preprosto jaz. Barve me navdajajo z neverjetno energijo in ne predstavljam si, da moji dnevi ne bi bili pisani. Tako rada barvam dneve tudi vsem, ki rade nosijo moje modne dodatke," je povedala Ajda, ki izdeluje celo vrsto različnih izdelkov, za prihajajoče poletje pa ima v mislih tudi nekaj novosti, ki se jih bodo njene oboževalke zagotovo razveselile.

Kje jo najdeš?

Ajda Seničar občasno obiskuje art sejme, pisane debate potekajo na Facebook strani Za piko na i, v nastajanju pa je tudi njena pikasta spletna stran.

Napisala: Metka Pravst, foto: osebni arhiv