Postani oblikovalka: Unikatni modni potiski!

So ti všeč potiskana oblačila, torbe? Bi imela majico z zelenimi kobilicami, črnimi zvezdami ali rumenimi jabolki, pa je nikjer ne moreš kupiti?

26. 11. 2012

Za pestrost potiskov v svoji omari lahko poskrbiš sama. Potrebuješ  barve za tekstil, krompir ali jabolko in blago, na katero boš tiskala (na primer staro majico).

1 Krompir najprej opereš in odstraniš vso zemljo – s tem preprečiš, da bi se mešala z izbrano barvo.

2 Prerežeš ga na polovico in s svinčnikom ali flomastrom narišeš želeno obliko, nato z nožkom izrežeš tiste dele, ki jih ne želiš odtisniti. Če si si zamislila znak rumenega smeška, potem moraš izdolbsti oči in usta, krog pa pustiš nedotaknjen. Izrežeš 3 do 5 mm globoko vdolbino v krompirju. Na odtisu se bodo poznali tisti deli, ki so ostali nedotaknjeni.

3 Barvo lahko nanašaš na dva načina. Lahko jo zmešaš na ravni podlagi, na primer na pokrov kovinske škatle. Nato vanjo potopiš krompir. Plast barve naj bo tanka, saj tako ne bo prišla v stik z izdolbenim delom krompirja. Druga možnost pa je, da barvo na tiste dele, ki štrlijo ven, naneseš z gobico. Previdna moraš biti le pri tem, da je dovolj gosta, da ne kaplja in se lepo prime na krompir.

4 Krompir, prepojen s tiskarsko barvo, pritisni na tkanino, tako da se od­tis­ne cela oblika. Če bi rada zamenjala barvo, krompir izpereš pod tekočo vodo in ga posušiš. Nato izbereš drugo barvo in tiskaš dalje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri