Unikatna barvitost iz galerije re:gallery

Pomlad je že v polnem teku in odpravili smo se v Koper, natančneje v sam center starega mestnega jedra, kjer je drugačna, pozitivno obarvana umetniška galerija z imenom re:gallery.

5. 5. 2013

Stičišče kulture mladih nadarjenih in nadvse izvirnih umetnikov iz vse Slovenije je odlično prepletla galeristka, akademska primorska slikarka Rebeca Redek, ki ima končano beneško akademijo lepih umetnosti.

mačkaVsa unikatna in ročno izdelana dela v razstavljalnoprodajni galeriji so lično razstavljena po segmentih.

"Galerija re:gallery deluje na področju umetnosti. Na lep način želim predstaviti dela slikarjev, kiparjev, oblikovalcev nakita in industrijskega dizajna, fotografov, modnih kreatorjev ter drugih. V enem stavku ponujam možnost vsakemu, ki ima umetniško žilico in smisel za estetiko, da se predstavi kot umetnik. Omogočam mladim, še neuveljavljenim ustvarjalcem, da svoja dela postavijo na ogled in na prodaj. To možnost imajo tako akademiki kot samouki oziroma ljubiteljski ustvarjalci. Že zdaj sodelujem s približno sto umetniki, iz dneva v dan pa jih je še več," je za revijo Lisa razložila svojo vizijo unikatne galerije zaupala Rebeca.

Tekst in foto: Alojz Petrovčič