Predpoletni ulični utrip

V objektiv ulične mode so se torkat ujeli mimoidoči vseh starosti. Aišo Jašarević Ajdi in fotografinjo Heleno Kermelj je vodilo le eno pravilo: zanimiv in samosvoj slog ter seveda, se sploh želijo fotografirati.

Alenka se dobro počuti v džinsu, a ga bo v najbolj vročih dneh vse manj. V njeni garderobi bodo prevladovale poletne obleke ter japonke, ki jih bo nosila s kul sončnimi očali. Ker je nora na očala,
ima celo svojo blagovno znamko sončnih očal XRAY. Zelo pogost modni dodatek ulične mode mladih, ki pa ni samo to, saj je njegova prvotna funkcija poslušanje glasbe, so velike slušalke. (foto: Lisa) Lisa
20. 6. 2011

In bil je čuden dan … Tisti, ki so privolili v fotografiranje, so bili redkobesedni ali pa se jim je mudilo.

No, na koncu je bil ulov le uspešen. Vsak izbrani ima svojo zgodbo, ki poleg podatkov o slogu ter spogledovanju z modo izpoveduje tudi druge osebne note.

Da pa jima za konec ne bi bilo dolgčas, saj se je dan moral potrditi v svojem duhu, je mladi gospodič, ki sta ga hoteli slikati nazadnje, ob vprašanju, ali se strinja, klical kar odvetnika, da ga povpraša, kako je z objavami v revijah:

"Ker sva menili, da je vse skupaj bolj predstava kot karkoli drugega, sva se odpravili naprej. In je klical za nama, da je okej, naj ne odhajava, da bi se rad fotografiral! Po nekaj metrih je še kar klical in vpil ... A žal, več sreče prihodnjič!" sta ostali odločeni tako novinarka kot fotografinja.