Kraljica Elizabeta je prava modna ikona

Naj bo v modrem, roza, bledo rumenem, vedno je zelo šik.

Kraljica Elizabeta (foto: Profimedia) Profimedia
29. 1. 2014

Britanska kraljica Elizabeta II. je kljub svojim 87. letom videti fantastično, je odličnega zdravja in še vedno povsem suvereno opravlja svoje kraljevske dolžnosti. Poleg tega je vedno brezhibno urejena, primerno vsaki priložnosti. Seveda njen slog spremljajo tudi modni oblikovalci, še posebno italijanska modna oblikovalka Donatella Versace, ki pravi za kraljico, da je enostavno "couture" oziroma moda.

Kraljica v roza?

Že res, da si Donatella želi obleči kraljico, vendar roko na srce, ali bi si gospo predstavljali v kateri od njenih kreacij? Modna oblikovalka bi v tem primeru vsekakor morala malce omejiti svojo domišljijo in za kraljico prirediti svoje modele, kar se tiče oblike in tudi barve. Kakorkoli že, Donatella je modna legenda in vse, kar reče, moramo jemati zelo resno.

Na čelu modne hiše Versace je vse od leta 1997, ko so ubili njenega brata Giannija. Bila je tudi ena prvih kreatork, ki so prek slavnih osebnosti promovirale svoj modni stil. Zadnja med zvezdnicami je Lady Gaga, ki je trenutno zaščitni obraz modne hiše. Donatella sicer sama pravi, da bolj je obleka seksi, bolje je ...

Kako bi oblekla kraljico?

"Vsekakor bi zanjo izbrala naslednje barve: lila, nežno roza in škrlatno. Moja največja želja pa je, da bi lahko kraljico oblekla v črno barvo," razmišlja Donatella. No, mogoče se bo kraljica opogumila in prijela za vabo, ki jo je modna oblikovalka vrgla v medije. Mogoče bo vsaj malo odstopila od svojih klasičnih modelov, čeprav je to malo verjetno. Ima namreč svoj slog, ki se ga drži že dolga leta. Nič ni prepuščeno naključju in vsak detajl je premišljeno dodelan.

Kraljičin oddelek za obleke

Kar 12 zaposlenih šteje oddelek v kraljevi palači, kjer skrbijo, da je kraljica vedno videti kot iz škatlice. Angela Kelly je njena osebna modna pomočnica vse od leta 1994 in je tudi o tem napisala knjigo. Za vsako obleko nariše štiri skice in kraljica je nato tista, ki se odloči, katera ji je najbolj všeč. Ko izberejo material, ga najprej preizkusijo, kako se obnaša v praksi, in tudi za to je zaposlen nekdo, ki to počne. Treba je denimo vedeti, kako se določen material obnaša, ko zapiha veter, da se ne bi kraljica znašla v neprijetnem položaju.

Vse se mora ujemati

V oddelku za obleke morajo razmišljati tudi o modnih dodatkih, denimo o dežniku. Barvno se mora skladati z oblačili, ki jih tisti dan nosi kraljica, in s klobukom. Na dan, ko kraljica namerava obleči določeno obleko, tri pomočnice pripravijo oblačila in različne broške, čevlje, rokavice ter klobuke, ki gredo zraven. Kadar pa se mora kraljica v enem dnevu večkrat preobleči, poskrbijo, da oblačila tudi enostavno sleče, zato pogosto uporabljajo zadrge. Določena oblačila so tudi diskretno obtežena, denimo krila, da jih veter ne bi dvignil in bi se kraljica znašla v neprijetnem položaju.

Samo korgiji so lahko zraven

Ko kraljica poskuša oblačila, ne sme biti nihče poleg. No, le njeni ljubljenčki psi korgiji se lahko vrtijo po sobi. To po navadi traja več kot polovico dneva, saj prav ničesar ne smejo prepustiti naključju. Kraljica si redko premisli, ko se odloči za model, ki ga bo oblekla, navadno njena prva izbira tudi drži. Pri tem vedno pomisli na to, ali bo dolgo sedela v avtomobilu, ali bo veliko stala, kakšno bo vreme. Skratka, obleči kraljico res ni mačji kašelj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri