Cate Blanchett: Dizajnerska pustolovščina

Avstralsko igralko Cate Blanchett so v New Yorku fotografski objektivi ujeli v stilski kombinaciji, ki je na meji med modno zanimivim in ženstveno prikupnim na eni strani ter nekoliko disharmoničnim in modno nesorazmernim na drugi.

Cate Blanchett (foto: Profimedia) Profimedia
19. 1. 2014

Ker smo menili, da je delež zanimivega in prikupnega večji, disharmonija pa modni izziv, smo se odločili, da Cate uvrstimo v današnji Stil tedna in se poglobimo v njen stajling.

Obleka sorazmerno uspešno združuje dve stilski zgodbi, futuristično in nostalgično ženstveno vintage zgodbo, ki imata skupno noto, srebrno bleščičasto teksturo.

Predvsem bi izpostavili in pohvalili zgornji del obleke, ki z ravnimi linijami in materialom izredno estetsko ter modno zaokroža celoto.

Čeprav se spodnji del prav tako nadaljuje ekstravagantno in ženstveno, pa je morda tu kontrast kroja, ki spominja na starodavne krinoline, nekoliko premočen in glede na celotno obleko nekoliko disharmoničen.

Pohvale za kombinacijo z rdečo podlogo, ki je hladnemu odtenku srebrne znova nekoliko disharmoničen, a funkcionalen kontrast.

Vsekakor stajling, ki pritegne pozornost, še posebej v kombinaciji z Louboutinovimi čevlji in Lanvinovo torbico.