Naša modna urednica: "Tako v 7 korakih zgradiš svoj osebni slog in se vsak dan počutiš super"

Jesen ti tokrat ponuja popolno priložnost, da prevetriš svojo omaro.

Naša modna urednica: "Tako v 7 korakih zgradiš svoj osebni slog in se vsak dan počutiš super" (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2022

1. Naredi čistko omare (ampak čisto zares)

Znebi se vseh kosov, ki ti niso več prav, ki so primerni samo še za krpo za brisanje ali te na splošno spravljajo v slabo voljo (res ne potrebuješ raztegnjenih kavbojk, v katerih je tvoja zadnjica videti povešeno!). Pri čistki bodi resnično dosledna in ne pozabi selekcije opraviti tudi na oddelku obutve in modnih dodatkov.

2. Začni s kakovostno osnovo

Verjamemo, da si o tem že veliko prebrala, a še enkrat poudarjamo: za dober stil potrebuješ dobro osnovno garderobo! Začni pri spodnjem perilu, ki naj bo iz kakovostnih materialov in v katerem se boš dobro počutila. Nadaljuj z osnovnimi kosi, kot so majice v nevtralnih barvah, srajce širokih krojev, hlače z visokim pasom, kavbojke, in vrhnjimi kosi (dežni plašč, usnjena ali džins jakna itd.).

Letos balerinke nosimo z nogavicami in stilisti razkrivajo kul način, zaradi katerega te NIKOLI ne bo zeblo

Za vse te kose je vredno odšteti nekaj več denarja in izbrati čim bolj klasične kroje, ki ne gredo iz mode in so enostavni za kombiniranje tudi z nekoliko bolj zahtevnimi kosi. Zaključi z izborom modnih dodatkov – sandali na paščke, par belih superg, črni salonarji, srednje velika minimalistična torba, delikaten nakit in sončna očala z zaobljenimi okvirji so hvaležni kosi, na katerih lahko zgradiš svoj stil.

3. Oblikuj svojo inspiracijsko tablo

Svoj sanjski stil boš najlažje zgradila tako, da boš svojo vizijo imela pred očmi. Sestavi inspiracijsko tablo (digitalno ali pa kar pravo) videzov, ki so ti všeč na drugih – te lahko najdeš na Pinterestu ali pa jih izrežeš kar iz Cosma. Tablo si postavi na vidno mesto, da te bo vsakodnevno navdihovala pri kreiranju svojega videza.

4. Točno določi svoj slog

Poglej svojo inspiracijsko tablo in poišči skupne točke: ti je blizu minimalizem, so ti všeč vintidž kosi ali pa morda kaj bolj boemskega? Kdo so tvoje stilske ikone: nonšalantne Francozinje, eklektične Američanke ali glamurozne Italijanke? Te modno navdušuje Zendaya ali Kim Kardashian? Razmisli, kaj je skupno njihovemu stilu: so to oprijeta oblačila, dekliške silhuete ali nenavadni dizajnerski kosi?

5. Sestavi nakupovalni seznam

​Ko boš definirala, kateri so tisti ključni kosi, ki bodo zaznamovali tvoj novi modni slog, sestavi nakupovalni seznam vsega, kar še manjka v tvoji omari, in ga dosledno preveri pred vsakim nakupom oblačil in dodatkov. Najbolj učinkovit bo vizualni seznam, sestaviš pa ga lahko tako, da pobrskaš po spletnih trgovinah s širokim naborom, kot je Net a Porter.

6. Nadgradi garderobo

​Zdaj si pripravljena, da v omaro dodaš kose v svojem novem slogu. Pri tem ne pozabi, da so ključ dobrega osebnega stila kakovostni kosi, ob katerih ti že na prvi pogled zaigra srce (in se vanje zaljubiš). Zato jo dopolnjuj postopno in premišljeno.

7. Pripravi ubijalske kombinacije

Organiziraj si svojo modno revijo in preskusi različne kombinacije. Posnemi se na video ali pa poslikaj svoje videze in izberi tiste najboljše, v katerih se počutiš vredno milijon evrov. To so tvoji značilni videzi, h katerim se lahko zatečeš, ko potrebuješ malo spodbude, za vse preostale dni pa lahko pripraviš različne variacije tega s pomočjo osnovnih kosov. 

Že veš, kakšen PULOVER bo hit letošnje jeseni? Gre za kos, ki ga boš nosila še leta in leta

Pripravila: Katja Kozlevčar,

Fotografije: Profimedia, Promocijsko Gradivo