STILISTI razkrivajo TOP trike, ki jih boš potrebovala pri POSPRAVLJANJU omare

Ne more biti vsaka omara kot tista od Carrie Bradshaw, z našimi nasveti pa se ji lahko tvoja zagotovo približa.

STILISTI razkrivajo TOP trike, ki jih boš potrebovala pri POSPRAVLJANJU omare (foto: Hearst Reprinted From The Home Edit. Copyright © 2019 By The Home Edit Print, Llc. Photographs Copyright © 2019 Clea Shearer. Published By Clarkson Po) Hearst Reprinted From The Home Edit. Copyright © 2019 By The Home Edit Print, Llc. Photographs Copyright © 2019 Clea Shearer. Published By Clarkson Po
14. 4. 2020

Moč obešalnikov

Veliki in široki obešalniki v omari zavzamejo veliko prostora, zato jih raje prihrani za težke plašče, medtem ko preostale kose oblačil obesi na tanjše obešalnike, narejene iz kovine ali prevlečene z žametom. Uporabiš lahko tudi trik s prstanom, in sicer ga najprej natakneš na glavo prvega obešalnika, nato pa skozi luknjo prstana zatakneš še drugi obešalnik. Prostorska stiska rešena!

Kaj pa modni dodatki?

Knjižno polico iz Ikee lahko uporabiš kot shrambo za čevlje ali torbice, medtem ko stari zabojnik ponujajo izvrstno priložnost za unikatno polico. Le pobarvaj ga s svojo najljubšo barvo in ga pritrdi na steno. Ne pozabi na škatlo za klobuke, v katero lahko na en mah varno spraviš vsa svoja pokrivala. Za ščepec razkošnega pridiha v plitek predal postavi ličen pladenj in nanj kot v butiku pospravi svoja sončna očala.

Učna ura Marie Kondo

Med brskanjem po spletu zavij na poučen kanal na YouTubu, kjer mojstrica pospravljanja in organizacije Marie Kondo predstavlja svoje trike. Si vedela, da lahko do centimetra natančno zložiš majice s kratkimi rokavi, enako pa velja tudi za spodnjice? V trgovini za dom boš prav tako našla številne dodatke za organizacijo, ki ti bodo prišli prav pri pospravljanju manjših kosov oblačil, kot so modrčki in nogavice.

Hlače v vrsti

Za hitrejše in enostavnejše obešanje hlač izberi obešalnike s sponkami. Hlače nato obesi za pas ali rob in o mečkanju blaga ne bo ne duha ne sluha.

Ukročene torbe

Manjše torbice shrani znotraj večjih torb - tako bodo večje lažje ohranile svojo prvotno obliko. Vrečke iz blaga, ki jo prejmeš ob nakupu torbice, nikar ne zavrzi, saj ima svoj namen. Pred poškodbami pa lahko zaščitiš tudi svojo preljubo dizajnersko torbico, in sicer tako, da jo oviješ v svileno ruto ali zaščitni papir z mehurčki. Kaj pa druge torbice v tvoji omari, ki nimajo višjega statusa? Lahko jih obesiš na kljuko ali stenski obešalnik.

Skrita shramba

Ko se naslednjič odpraviš v trgovino za dom, kupi velike škatle za shranjevanje, ki jih lahko pospraviš pod posteljo, razen če že imaš posteljo s predali pod vzmetnico. Tudi naslednji trik ti bo všeč. Svoj stari kovček spremeni v krasno kavno mizico ali nočno omarico.

Bonus prostor

Si kdaj pomislila, da so vrata na obeh straneh povsem neizkoriščena? Nanje namesti kljuke, na katere boš lahko obesila šale, pasove in torbice ali celo vrečo za čevlje.

Popolna čistka

Naredi si prostor, kjer boš lahko razstavila vsa svoja oblačila, modne dodatke in čevlje. Tako boš imela boljši pregled nad vsem in boš lažje izbrala, kaj obleči.

Pospravi kot šefinja Stvari razporedi v naslednje štiri kupe:

Neuporabne vredne stvari

Če se v tvoji omari skrivajo oblikovalski kosi ali dražja oblačila, ki jih nisi oblekla že lep čas, jih lahko za dobro ceno prodaš na spletnih straneh, kot so Ebay, Vestiaire Collective ali Rebelle. Naj ti namignemo: da boš stvari prodala veliko prej, objavi kakovostne fotografije. Potrebuješ le belo steno z obešalnikom, na katerega obesiš oblačilo, prostor z naravno svetlobo in škloc – prodano!

V predelavo

Ta kup je namenjen kosom, ki bodo z malce popravila spet kot novi. Če so tvoji škornji obrabljeni, a se od njih še ne moreš ločiti, jih odnesi k čevljarju, ki jih bo hitro zloščil in popravil. Prav tako na suknjič prišij manjkajoči gumb, vsem poznani madež na džins hlačah pa zakrij z zabavnim našitkom. Za več preobrazbe pa si privošči tečaj šivanja ali predelave oblačil (www.anselma.si).

Mogoče

Opomnik: če nečesa nisi oblekla že več kot leto dni, obstaja zelo majhna verjetnost, da boš ta kos nosila tudi v prihodnje (razen oblačil za posebne priložnosti, kot so svečane obleke). Oblačila na tem kupu obdrži le, če v njih vidiš potencialne kombinacije.

Proč s tem

Organiziraj druženje, kjer si boste s prijateljicami izmenjale oblačila, ali pa jih podari dobrodelnim organizacijam, kot sta Rdeči križ Slovenije in Karitas. Oblačila lahko podariš tudi Centrom ponovne uporabe (www.cpu-reuse.com), ki jih najdeš po Sloveniji, ali varnim hišam, medtem ko preostali tekstil, kot so brisače in rjuhe, sprejemajo tudi zavetišča za živali. Če želiš oblačila prodati, imaš na voljo številne aplikacije in skupine na Facebooku, udeležiš pa se lahko tudi garažne razprodaje v svojem kraju.

Po Predlogi Maddy Alford

Prevedla In Priredila Ajda Gregorc,

Fotografije: Hearst Arhiv, Promocijsko Gradivo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri