Modni trendi, ki jih moraš nujno stestirati

Pogledali smo skozenj v modne prestolnice ter izbrali najbolj zanimive in nosljive modne trende, ki jih moraš nujno stestirati.

7. 2. 2012

Poletni pulover

V mehke zanke se boš zapletala tudi v toplih mesecih. Mi smo se spotaknili ob pomladno kombinacijo s širokimi hlačami in poletno različico s kopalkami.

Srajca

Klasična, romantična ali pa takšna, ki se podaljša v obleko. Naj bo bela ali v pastelni barvi. Pomembno je, kako jo nosiš. Znajdi se in jo obleci kot obleko z golimi rameni ali pa naj ti malo daljša kuka izpod kratkih hlač, kar je videti zelooo seksi.

Podaljšana črta na vekah

Je učinkovit modni dodatek, ki te naredi elegantno, drzno ali pa malo odštekano. Kombiniraj jo le z lepo poltjo in zdravo obarvanimi lički.

Opazna očala

Letos boš potrebovala dvoja: ena velika s temnimi stekli, za katerimi skriješ podočnjake po neprespani noči, druga z barvnimi prelivajočimi se stekli ter opaznim okvirjem za mežikanje in osvajanje luštnih tipov.

Naravni materiali

Pisane kroglice, rože in slamo pomešaj med seboj in stopi vsaj deset centimetrov više. Za odločen cosmo korak izberi platforme in polne pete iz naravnih materialov, kot so les, slama in vrv.

V soncu rože cvetijo

Rumena je barva, ki je letos zasedla prvo mesto na barvni lestvici. Če ti sončni odtenki ne pristojijo najbolje, pa boš zagotovo zacvetela v rožasti različici, h kateri izberi rumene modne dodatke.

Barva vse do obrvi

Končno boš lahko 'zapretiravala' s svojo priljubljeno barvo. Ne pozabi tudi obrobiti oči s črno črto in močno namazanimi trepalnicami.

Cekar

Do zdaj si ga uporabljala le za na plažo ali tržnico, letos pa boš z njim osvajala modna priznanja.

Rdeče ustnice

Še vedno so vroče tako obarvane z mat šminko kot s sijočim blešči­lom. A največkrat so najprej pre­krite s pudrom, potem pa poudarjene z barvico od notranjega dela navzven, da so videti, kot bi pravkar jedla gozdne sadeže.

Zalizane glave

Letos se frizura začne z zglajenim naglavnim delom, ki se lahko na­daljuje v ravne, valovite, močno skodrane lase ali pa celo drede.

Volnica

Bo spomladi moderna kot material in kot frizura. Kot puh mehke lase ti lahko naredi frizer ali pa prijateljica.

Lasnice

So ključni pripomoček pri tej frizuri, saj moraš lase naviti v obliki osmice okrog vsake 'palčke', če želiš imeti tako drobne kodre.

Hrustljava polt

Tako zagorela si najbrž želi biti vsaka. Z novo salonsko ponudbo teniranja od glave do peta pa je to mogoče doseči tudi na zdrav način.

Maturantka

Če te gala prireditev čaka že naslednji mesec, pa še nimaš obleke, se oglasi v Galii, kjer ti bodo obleko sešili po meri in poskrbeli,  da si boš svoj maturantski ples zapomnila za vselej.

Vitaminska bomba

Če si bo tvoj dragi zaželel sočne osvežitve, mu ne bo treba na tržnico. Najbolj sladek koktajl mu boš pripravila ti, če skočiš v seksi oblačila s potiskom sadja ali zelenjave.

Role

Za zrolat dobra 'friza' je tista, ki ima na glavi nekaj zvitega v retro stilu. Lahko tudi v obliki pentlje.

Novi nude

Dovoljuje tudi rahlo obarvane oči v sivi ali bronasti barvi, ker še bolj poudarijo lepo polt.

Dvignjen narastek

Spredaj spominja na fantovsko frizuro, kot jo je nosila Grace Jones, a z dolgimi lasmi zadaj je videti hudo ženstvena.

Metalik senila

Odtenki zlate, bronaste in srebrne poudarijo nežne make-upe in osvežijo temno zadimljene oči.

Indijanska lika

Letos lahko eksperimentiraš z rdečilom – dovoljeno je v vseh barvah in vseh inten­zitetah, a zagotovo so najbolj seksi sveža lička v kombinaciji s sijočo poltjo, lasmi in ustnicami.

Poletna vaba

Kopalke ali bodi? Razlike med njimi skoraj ni, saj so letos kopalke tako bogate in zanimive, da jih boš lahko nosila kot oblačilo. Če se pripravljaš na skok v novo ljubezensko razmerje, je v njih zagotovljen dober ulov.

Kombiniraj po svoje

Letošnja moda išče punce, ki imajo rade barve in vzorce. Bodi drzna, združi prepovedano in pri tem uživaj.

Kombinirano z uhani

Zanimivo – mnogo kreatorjev je trendne gromozanske uhane uskladilo ne z obleko, temveč s črto na zgornji veki.

Izbrali: Nika Veger, Maja Možic, fotografije: All–About–Fashion, Alex Štokelj, arhiv proizvajalcev, Chris Eckert/Studio D