TOP trik, kako prikriti kakšen kilogram (in poudariti svoje atribute)

Paletoji, ozke kavbojke, pletenine XXL ... Prepovedani za ženske z več oblinami? Sploh ne! Trendi za letošnjo sezono zajemajo vse, s čimer lahko silhueto navidez podaljšamo in tako ustvarimo sanjsko postavo. Kako to storimo? Pred tabo je vse, kar moraš vedeti.

TOP trik, kako prikriti kakšen kilogram (in poudariti svoje atribute) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2022

Vsakdo ima pravico, da se obleče po zadnji modi! Tudi ženske z oblinami 

Dolgo so se iz sveta mode počutile izključene, saj modne zapovedi le redkokdaj upoštevajo kakšen kilogram več. In dolgo so bile prepričane, da jim ne preostane drugega, kot da se za trende sploh ne menijo več. Ničesar skinny, ničesar slim, nobenih plahutajočih oblekic . .

Sedaj pa končno kup razlogov za veselje!

Treba je le znati izbrati prave kose oblačil. To zahteva malce zbranosti in kanček selektivnosti pri brskanju po trgovinah.

Preberi ta mini priročnik in znašla se boš na hitri cesti, ki vodi do modnega videza. Dosledno upoštevaj naše nasvete, ko bomo zate dešifrirali modne zapovedi te sezone: tiste, ki ti laskajo, pa tudi tiste, ki se jih moraš izogibati. 

Kateri vzorec najbolj pristaja ženskam z oblinami?

Vsekakor so najboljši diskretni vzorci, za katere bi lahko, če bi jih gledali od daleč, rekli celo, da ne obstajajo (kot pri pointilizmu v slikarstvu). Lahko se odločiš tudi za vzorce, ki temeljijo na igri odtenkov iz istega barvnega spektra.

Njihova prednost: oblačilo poživijo, ne da bi ga preveč izpostavili, in tako tudi pretirano ne poudarijo oblin, ki bi bile lahko videti preveč polne.

Špela Grošelj: Da je izgubila 16 kg je iz svojega jedilnika črtala TO

Kar zadeva obleko, vzorec ‘prekrije’ celotno postavo. Svetujemo, da se odločiš za lep V-izrez, ki precej razkrije, a hkrati skrije tisto, kar je treba pri večjem oprsju skriti. Pogled bo tako usmerjen na privlačen predel tvojega telesa.

Če si zgoraj ožja, se odloči za vzorec na tem predelu telesa. Pogled bo namreč avtomatično pristal na njem in pozornost ne bo namenjena spodnjemu delu, torej bokom in stegnom. Gre torej za vprašanje iluzije.

Čudovito krilo z lepim vzorcem pa bo pogled odvrnilo od preširokega pasu in preobilnih bokov.

Prepovedano: Preveč kričeči ali preveč staromodni in preveliki vzorci.

Nisi športen tip? Kilogramov se loti z METABOLIČNIM treningom (izkušnja Slovenke)

Katere barve izbrati?

Zelena luč je prižgana za vse odtenke sive barve, ki laska vsem ženskam močnejše postave. Poleg tega je siva modna in videti boš zelo šik. Dobrodošla je celotna paleta: od sivo antracitne do sivo perlaste.

Toda pozor, ta barva lahko ustvari tudi videz strogosti. Treba si je pomagati z modnimi dodatki: nakit (verižice, zapestnice) je lahko v močnih in vpadljivih barvah, k elegantnim sivim oblačilom pa dodaj na primer zlato torbico (zelo moderno).

Zelena luč prav tako sveti za poltone; v mislih imamo sprane barve, ne pastelnih: bleda rožnata, nežna modra, rjavkasti odtenki, topla kamelja barva, sprana vijoličasta . . Še posebno lepo se podajo visokim ženskam.

Zelena luč tudi za globoke tone, kot so temno vijoličasta, zeleno modra in temno zelena . . Takšne barve bodo zelo poživile tvoj obraz. Izbiraj jih za oblačila, ki pokrijejo večji del telesa – lepo krilo ali obleka. Lahko se odločiš tudi za jakno, suknjič, jopico ali puli v teh barvah.

Prepovedano: Kričeči toni (preveč vpadljive barve delujejo agresivno, zato ti ne bodo pristajale) in pastelni toni (učinek velike sladkorne pene). Te barve so lahko tudi tvoje zaveznice, a le v obliki modnih dodatkov.

Katera dolžina pomaga doseči videz vitkosti?

Pri kolenih: Ta dolžina je božanska. Skrije preobilna kolena in meča so videti ožja. Ker spodnji del telesa razdeli na polovico, posta­vo navidez podaljša. Lepo ti bo pristajalo ravno krilo, h kateremu lahko obuješ čevlje z debelejšo ali s polno peto.

Čez kolena: Ni slabo, vendar ne smeš pretiravati – le nekaj centimetrov čez kolena. Če bo oblačilo predolgo, boš podobne preobilni ravnateljici šole. V vsakem primeru se izogibaj ravnim krojem, saj delujejo prestrogo. Odloči se za krilo ali obleko, ki je spodaj širša (nikakor pa ne za krilo z rožnatim motivom, ki seže do meč). Slog naj na splošno narekujejo kroji, ki se proti spodnjemu delu komaj opazno širijo in tako med hojo prilagajajo koraku. Zraven obujt balerinke, saj bo tako dolžina, ki je lahko videti staromodna, pridobila modernost.

Do kolen: Ta dolžina ti bo lepo pristajala, če je močnejši tvoj zgornji del telesa, spodaj pa si vitkejša. Če imaš takšno postavo, se odloči za ožje krilo. Zgoraj obleci srajco, ki se pod oprsjem zoži in nato spet razširi. V pasu naj bo ohlapna; če je daljša, zakrije tudi boke.

Prepovedano: Dolga krila (saj nočeš biti vreča krompirja, ali ne? ), široka krila (moj bog, takšnega res ne smeš obleči, saj boš videti precej obilnejša), mini krila (to si dovoli samo Kelly Osborne – bi ji bila rada podobna? ).

Daljše roke

Močnejše ženske ponavadi sovražijo svoje roke! Vedno se jim zdijo predebele ali ohlapne. Toplo priporočamo, da jih pokriješ, a ni nujno, da popolnoma – s tričetrtinskimi rokavi, na primer. Slednji močnejšim rokam odlično pristajajo, saj jih navidez podaljšajo.

Če želiš obleko ‘s tremi luknjami’, ki lepo pada ob tvojem telesu, pa imaš seveda vso pravico, da roke povsem razkriješ. Za vsako ceno se izogibaj balonastim rokavom, ki obdajo zgornji del rok – zaradi njih bi bile roke celo navidez debelejše. Tudi za kratke in preveč ohlapne rokave se raje ne odloči.

Si lahko privoščim oblačila v beli barvi?

Seveda! Ženske močnejše postave se načelno držijo pravila: s črno sem videti vitkejša, z belo debelejša. To ne drži. Namesto na barvo se moramo osredotočiti na material.

Bombaž? Kar pogumno! Ta material je do polnejše postave najbolj prijazen. Lepa bluza iz poplina, najsi gre za moški ali romantični kroj, bo delovala zelo elegantno. Nositi jo moraš v hlačah ali krilu, nikdar pa ne sme plapolati čez boke. Lahko si jo zavežeš tudi spredaj in dosežeš seksi videz Marylin Monroe. Nosimo jo v kombinaciji s prilegajočim se spodnjim delom: s hlačami ravnega kroja ali z oprijetim krilom in s čevlji s peto.

Bel denim. Si začudena? Verjemi, lepo ti bo pristajal. Izberi raven, eleganten kroj v slogu Kennedy – Cape Cod. Bodi pozora, da ne gre za mešanico z lycro, saj se boš tako izognila gubanju vzdolž stegen. Nosi ga v kombinaciji s puloverjem z V-izrezom, balerinkami ali mokasini.

Mrežasti material: Dovoljen, a le za zgornji del. Pazi, da se oblačilo prilega telesu. Lahko se odločiš za jopico, ki jo zavežeš okrog pasu, a ne sme biti ne pretesna ne preveč ohlapna.

Prepovedano: džersi (z njim bi bila navidez močnejša in povrhu še staromodna) in lan (tako je lahek, da v njem prav vse prosto plapola).

Priredila Živa Deu

Fotografije: Profimedia