Super ideja, kako končno urediš svojo zbirko nakita!

Če imaš tudi ti doma nakit razmetan po predalu in si vsakič, ko ga odpreš rečeš, da ga boš naslednjič pa res pospravila, smo našli zate odlično rešitev in idejo, ki bo tvojo zbirko nakita uredila in jo postavila piedestal. 

Super ideja, kako končno urediš svojo zbirko nakita! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 1. 2017

Cosmo je za to, da se nakit razstavi in se ga pokaže. Predstavljamo ti fantastično idejo, ki bo dala prostor tvojemu nakitu, pa še lep dodatek za tvoje stanovanje bo.

Potrebuješ:

  • lesene škatle različnih velikosti,
  • pištolo za vroče lepljenje,
  • zeleno in vijolično barvo v pršilu,
  • nekaj lesenih okraskov,
  • kljukice in ostale dodatke, na katere boš obesila nakit.

Škatle najprej razporedi v dinamično celoto, saj si boš tako lažje predstavljala, kako bo videti končni izdelek.

Če želiš škatle pobarvati, si označi, katera škatla bo katere barve, in nato nadaljuj z barvanjem škatel in lesenih okraskov.

 

Ko se les posuši, vklopi pištolo za vroče lepljenje in začni lepiti kljukice ter ostale dodatke, ki bodo držali tvoj nakit.

Kot kljukice lahko držanje uhanov uporabiš kar same nastavke za uhane, prav tako za ogrlice.

Za prstane lahko narediš majhne predale, ki jih obložiš z vato, medtem ko lahko za držalo sončnih očal uporabiš nastavke za prstane. Zapestnice pa nanizaj na lesen valj, ki si ga prej pobarvala na želeno barvo.

Ko ima vsaka škatla svojo funkcijo, je čas, da jih zlepiš skupaj v želeno modno inštalacijo, ki si si jo zamislila že na začetku. Dodaj še nekaj dekoracije v obliki lesenih okraskov in – končano!

Zdaj lahko obesiš svoje najljubše kose nakita in škatlo za nakit ponosno pokažeš, lahko jo položiš na omaro ali pa celo obesiš na steno.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: Modni horoskop: Leta 2017 bo tvoj zodikalni znak zažigal s tem stilom in Pevka Raiven navdušuje z nakitom Goddess slovenske oblikovalke Katje Koselj