Tina Pavlin: Pisani šivi in barvite zanke

“Slog hlač, ki jih delam, bi pristajal človeku, kot je Zachary Quinto. Sešila bi mu hlače v črni in sivi barvi.”

18. 1. 2011

To sta dva najbolj prepoznavna znaka oblačil Kranjčanke, ki je želela biti slikarka. A na sprejemnih izpitih se ni izšlo, zato je postala študentka oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani.

Poleg oblek, hlač in kril izdeluje tudi kostume za sodobni ples, ustvarja punčke in kravate, riše plakate ter dekorativno slika na stene. V prostem času (ki ga sicer skorajda nima) je filmoljubka, zvečer pa najraje sede pred zaslon in si ogleda kakšno serijo. Če si zaželiš njenih oblačil, jih poišči v trgovinah Ika (Ljubljana, Škofja Loka) in Pozitive (Ljubljana) ali pa se oglasi v njenem ateljeju na Mohorjevem klancu v Kranju.

Na kaj si najbolj ponosna?

“Zagotovo na svojo izbiro, da se preizkusim na samostojni poti. Verjetno bi se bilo lažje nekje zaposliti, vendar sem se odločila, da bom delala in preživela sama. To je sicer bolj naporno, saj sem v pogonu od jutra do večera, a mislim, da se splača.”

Ti kakšen izdelek še posebej veliko pomeni? ...

“Največ spominov me veže na obleko, ki bo postala moje diplomsko delo – gre za plise z japonskim pridihom. Veliko mi pomenijo vse stvari, ki se jim posvetim in jih naredim z največjo mero občutka. Pomembno je tudi, da dam takšno oblačilo pravi osebi.”

Imaš kakšne izkušnje s tujino?

“Ja, izredno pozitivne izkušnje sem prinesla s polletne študijske z izmenjave na Danskem. V primerjavi s Slovenijo je tam vse bolj odprto, tako odnosi med profesorji in študenti kot odnosi med študenti samimi. Vedno lahko karkoli vprašaš, vsi si delijo ideje in okolje močno spodbuja načelo, da več ko izveš, bolje je zate.”

Kaj imaš v načrtu za prihajajočo pomlad?

“Glede na to, da so stranke navdušene nad modeli, ki so trenutno v prodaji, tega sloga nimam namena spreminjati. Če bo čas, pa bom še pred pomladjo oblikovala kakšen nov kos, nekaj malce drugačnega – in kdo ve, morda bom v tej smeri nadaljevala tudi pozneje.”

Kakšna je tvoja strategija v času ustvarjalne krize?

“Včasih šivanje zamenjam z risanjem, kadar pa tudi to ne pomaga, preneham z delom in si vzamem odmor. Poleti pa grem obvezno na dopust. Če mi uspe, se na morju odklopim kar za dva tedna.”

Kakšen je pravi fant zate?

“Biti mora samozavesten in samosvoj – kot zaključena celota. Tudi sama delujem kot celota, zato mi je všeč nekdo, ki z mano lahko vzporedno zaživi tako, da se pri tem ne omejujeva.”

napisala: Manca Kraševec
fotografija: Aleksander Štokelj,
ličenje: Nika Veger,
frizura: Karin za frizerski salon The Star
Tina je oblečena v lastne kreacije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri