Tina Istenič z nakitom Tglam

Tina Istenič je industrijska in grafična oblikovalka, diplomirala je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, ki se ukvarja s snemanjem in režiranjem glasbenih videospotov, hkrati pa je ustanovila blagovno znamko nakita iz kovine, saj skozi poznavanje procesov oblikovanja, načrtovanja oblike in 3D-računalniškega modeliranja ustvarja sodoben nakit.

14. 6. 2014

"Tglam predstavlja svojevrstno oblikovalsko snovanje z inovacijami oblik sodobnega dizajna, umetnosti in arhitekture. Oblikovanje nakita izrisuje lepoto, ki izhaja iz drobnih elementov vsakdanjega življenja. Čiste oblike, polne občutij, so skrbno izoblikovani elementi, ki vase ujamejo lepoto in ji dajejo svoj pomen," nam je zaupala Tina in dodala, da je nakit oblikovala z enostavnimi in igrivimi linijami narave in arhitekture z namenom, da je nosljiv in uporaben.

"Elegantne linije zaobljenih ali ostrih oblik, vpete v kovino, v izdelek vtisnejo občutek neminljive brezčasnosti. Ves nakit je izdelan ročno. Izdelki nastajajo v sodelovanju z Zlatarstvom Peter Dragolič, kjer poskrbijo za prototipe in njihovo ročno izdelavo, nato pa v Zlatarstvu Skušen realizirajo končne izdelke."

Kje jo najdeš?

Tina Istenič ti bo svoje raznoliko delo predstavila na spletni strani www.tinaistenic.com.

Ureja: MetiBeti, foto: osebni arhiv oblikovalke