Tina Istenič ima svojo TGLAM linijo nakita

Slovenska režiserka in oblikovalka Tina Istenič je uresničila svojo življenjsko željo in ustanovila lastno blagovno znamko oblikovalskega nakita pod imenom TGLAM.

Tina Istenič ima svojo TGLAM linijo nakita (foto: Tina Istenič) Tina Istenič
3. 3. 2014

Ta v začetku predstavlja dve močni kolekciji, Rain in Soki. Rain zajema občutke in simboliko dežja, kolekcija Soki pa je narejena v sodelovanju s Sokijem (Elvis Jackson).

Tina Istenič ustvarja prefinjeno oblikovan nakit v elegantni kovini z inovativnimi oblikami sodobnega dizajna, umetnosti in arhitekture.

Tina ustvarja v svojevrstnem slogu, s prefinjeno zasnovanimi oblikami nakita, vpetimi v kovino. Poznavanje procesov oblikovanja, načrtovanja oblike in 3D računalniško modeliranje ji predstavljajo osnovne procese ustvarjanja sodobnega luksuznega oblikovalskega izdelka. S svojim čutnim smislom za lepoto in drznost, prevaja oblike v posamične zgodbe. To so zgodbe, ki si jih želi deliti z namenom, da zaživijo lastna življenja. Nakit na telesu vsakega posameznika ali posameznice namreč zadiha svoje novo življenje.

Navdih za oblikovanje nakita je Tina iskala v Markovi senzibilni osebnosti, močni ustvarjalni sili in samosvojem bobnarskem izražanju. Končni izdelek predstavlja ribo, ki je sestavljena iz treh identičnih, rahlo ukrivljenih trikotnikov različnih velikosti. Ravne in zavite ploskve se v nivojskih plasteh medsebojno povezujejo in prepletajo, s čimer ustvarjajo vtis globine. Riba v vzhodno indijski mitologiji predstavlja kreativnost in preobrazbo, kar pooseblja tudi linija izdelkov Soki. Kreativnost se odseva v oblikovalkini osebnosti in ustvarjanju, preobrazbo pa lahko opazujemo v transformaciji trikotnikov, ki izdelku dajejo inovativen videz.

Marko Soršak – Soki (Elvis Jackson) je navdušen nad idejo in sodelovanjem:

»Tino poznam že nekaj let, odkar je naredila prvi videospot za Elvis Jackson. Po nekaj časa sodelovanja na skupnih projektih me je presenetila z novico, da ustvarja svojo blagovno znamko in znotraj nje kolekcije nakita Tglam. Pa to še ni bilo vse. Ideja je bila, da bi ustvarila posebno Soki kolekcijo nakita. Zelo obožujem zapestnice in verižice. Tina je to opazila in kot pravi, skupaj z mojo energijo in posebnostjo je naredila posebno kolekcijo verižice in zapestnice Soki. Zelo sem počaščen, saj za kaj tako podobnega še pri nas nisem slišal. Z veseljem in ponosom bom nosil svojo kolekcijo in prepričan sem, da bo všeč ljubiteljem nakita.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri