Tega nikoli ne smeš obleči za na zmenek (nasvet stilistke!)

Oblačilo za na prvi zmenek mora biti premišljeno izbrano. Ne sme biti nič kaj preveč seksi, preveč stilirano, ker hočeš, da ti je udobno in da si konec koncev takšna kot si. Ker to, kaj oblečeš za na zmenek, veliko sporoča o tebi. Česa torej ne obleči za na prvi zmenek?

Tega nikoli ne smeš obleči za na zmenek (nasvet stilistke!) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2017

1. Oprijeti škornji

Oprijeti visoki škornji so super za plesni večer s prijateljicami, za zmenek pa jih raje preskoči. Zakaj? Ker lahko delujejo preveč cipasto, če smo iskreni. Ne želiš dajati vtisa, da si cenena in ker nisi Julia Roberts v filmu Čedno dekle, jh za na prvi zmenek raje preskoči. 

2. Preveč oprijeta oblačila

Če ti tvoja oblačila ne pristojijo popolno, če so premajhna, lahko z njimi sporočaš, da imaš nizko samozavest in želiš pridobiti pozornost na napačen način. 

3. Preveč ohlapna oblačila

Enako je s preveč ohlapnimi oblačili, ki lahko sporočajo, da si nezaineresirana, da se za svoj videz nisi niti najmanj potrudila in da ti v resnici ni mar, kaj si tvoj zmenek misli o tebi. Obleci nekaj, kar ti je prav, kar poudari tvojo postavo ne da bi bilo preveč seksi in razkrivajoče.

4. Umazana oblačila

Seveda ima vsak posameznik svoj stil, ki ga je potrebno upoštevati, ampak nekaj je skupno vsem: ne obleci oblačila, ki je umazano, ki smrdi ali ki je zmečkano. 

5. Oprijeta krila

Preveč oprijeto krilo ti lahko na večernem sprehodu ves čas leze navzgor in ti si ga boš ves čas morala popravljati. V njem se ne boš počutila sproščeno, zato ga za na prvi zmenek izpusti. 

6. Oblačila, ki jih sicer ne bi oblekla

Seveda hočemo biti vsi za na zmenek kar se da najlepši in se prikazati v najlepši luči, zato se včasih odločimo tudi za kakšen bolj poseben, ekstravaganten kos. Ampak svetujemo ti, da bodi čim bolj takšna kot si, ne nosi divjih vzorcev, ne pusti, da oblačila govorijo namesto tebe in se odloči za manj vpadljive kose. 

7. Parfum

Logično, da želimo na zmenku vsi lepo dišati in zato ponavadi tudi izbereš svoj najljubši parfum, kajne? Ampak z njim ne pretiravaj, naj ne bo kot da se za teboj vije oblak dišečega parfuma, ker je to lahko zelo odbijajoče. 

8. Čevlji, v katerih ne moreš hoditi

Ko gre za zmenek, se želiš kar se da najbolje počutiti, zato ne obuj premajhnih čevljev, pa naj ti bodo še tako všeč. Prav tako ne izberi čevljev, v katerih ne moreš hoditi (na primer s previsoko peto), takšnih, za katere veš, da te bodo takoj ožulili. Želiš, da ti bo udobno in da boš hodila s samozavestnim korakom.

9. 'Preglasen' in preveč kričeč nakit

Nisi v zgodbi 1001 noč, zato pusti niz zapestnic, ki žvenketajo, doma. Naj tvoj nakit ne bo distrakcija, ampak samo lepa dopolnitev tvojega stajlinga. 

10. Sončna očala

Seveda vsi izgledamo bolje, bolj 'kulsko' z velikimi dizajnerskimi sončnimi očali, ampak za to priložnost jih raje pusti doma, saj želiš, da se s tvojim zmenkom povežeta in to je zelo težko, če manjka očesni stik. 

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala
Vir: The List

PREBERI ŠE: 10 preprostih trikov, da te tvoji najljubši čevlji nikoli več ne bodo žulili in To so najbolj trendi hlače tega poletja (pristajajo vsem in še neverjetno udobne so)!