TAKO bi v resničnem življenju izgledal življenjski slog Carrie iz Seksa v mestu!

Gotovo se spomniš stanovanja Carrie Bradshaw, oblek in seveda pregrešno dragih čevljev. Preverili smo, koliko bi punca zapravila v resničnem življenju ob plači kolumnistke v New Yorku.

TAKO bi v resničnem življenju izgledal življenjski slog Carrie iz Seksa v mestu! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2018

Serija Seks v mestu ni samo podirala tabujev in se lotevala precej perečih tem 90-ih, nekatere modne kombinacije glavne junakinje, kolumnistke, Carrie Bradshaw, so še danes na seznamu najboljših, predvsem po zaslugi stilistke, Patricie Field.

In ker si je njen stil življenja želelo vsako dekle, ki ji srce bije za modo (ali New York), smo vse to malce preračunali. Rezultat te bo presenetil!

Plača

Carrie je napisala eno kolumno na teden, kar bi ji (po najvišji plačilni listi za takšno delo) prineslo dobrega tisočaka, torej skupno 3000 ameriških dolarjev na mesec, če odštejemo davek.

Najemnina

Najemnina v New Yorku je zagotovo eden izmed največjih izdatkov in stanovanje z garderobno omaro, ogromnno spalnico in dnevno sobo na top lokaciji bi stala najmanj 2 tisoč ameriških dolarjev na mesec.

Čevlji

V eni izmed epizod izvemo, da je v desetih letih za čevlje porabila 40.000 dolarjev, na leto bi to znašalo nekaj čez 3000 ameriških dolarjev.

Hrana, prevoz in cigarete

Kot ljubiteljica serije boš vedela, da je Carrie pečico uporabljala namesto predala, vedno vzela taksi in bila znana kot strastna kadilka. Vse te razvade so jo stale okrog 36.000 ameriških dolarjev letno, kar je razumljivo, glede na to, da obrok v fini restavraciji stane okrog 40 dolarjev, vožnja s taksijem čez dan približno 30 dolarjev in 2 škatli cigaret po 7 dolarjev.

Obleke, oh, obleke

Njen najdražji kos garderobe je bila obleka Givenchy, ki je takrat stala okrog 50.000 ameriških dolarjev. V samo eni sezoni je Carrie oblekla 140 modnih oprav, od tega 120 parov petk in 100 različnih torbic. Če seštejemo vrednost oblek in nakita, gladko presežemo 100 tisočakov ameriških dolarjev. Nekaj primerov cen in žlahtnih kosov lahko najdeš tukaj.

Punčka za milijon dolarjev!

Če torej na grobo seštejemo stroške luksuznega življenja na Manhattnu tekom 6 let, kolikor je trajala serija, presežemo magično šestmesto številko.

Za takšen življenjski slog bi v resničnem življenju porabili več kot milijon ameriških dolarjev.

No, me smo se slabe vesti zaradi zapravljanja kar malo otresle, pa ti?

Fotografije: Profimedia, Giphy

Preberi še: Udeleženci šova Slovenija ima talent posneli VROČ spot! Bo to hit letošnjega poletja?

Priporočamo tudi: Nina Pušlar je KONČNO spregovorila o svojem izbrancu